İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş tarafından TBMM Başkanlığına verilen 13.04.2020 tarih ve 225 sayılı Kanun Teklifinde 657 Sayılı Devlet Memurlan Kanununda Değişiklik yapılarak Emniyet Hizmetleri sınıfı ve Jandarma Hizmetleri sınıfında olan memurlardan Covid-19 salgınında aktif görev yapanlara 2020 yılının Ramazan ve Kurban bayramlarında iki maaş Bayram İkramiyesi verilmesi" talep edildi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, corona virüsü ile mücadelede aktif görev üstlenen polis ve jandarma ekiplerine Ramazan ve Kurban Bayramı'nda iki maaş ikramiye verilmesine yönelik kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Yokuş,  şu ifadeleri kullandı;

İTİBARLARININ AZALDIĞINI DÜŞÜNÜYORLAR

*Küresel salgın Covid-19'un ülkemizde görülmesiyle birlikte; Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nda çalışan kolluk kuvvetlerimiz büyük bir özveri ile milletimizin sağlığı, asayişi ve devletin güvenliği için çalışmaktadır.

*Milletimizin, yurdumuzun ve devletimizin geleceği, ekonomik yönden kalkınması her şeyden önce kolluk kuvvetlerimizin mesleklerinde göstereceği başarıya bağlıdır.

*Polis ve jandarmanın önemli bir kısmı ekonomik ve sosyal durumları nedeniyle toplumdaki itibarlarının azaldığını düşünmektedir. Bununla birlikte bir kısmı ailelerinden ayrı kalmakta bir kısmı da ayrı şehirlerde görev yapmaktadır.