Covid salgını nedeniyle ile yakın takip edilmesi gereken hastalar için Ordu Devlet Hastanesinin 4 ve 5. kati 1. derece yoğun bakıma çevrildi. Ancak deyim yerinde ise hastaların gideceği tuvalet yok.

Solunum makinesi olmayan bu yoğun bakımda yakın-takip edilmesi gereken solunum sıkıntısı olan hastalar yatırılıyor. Bu hastaların bir kısmı yatalak iken büyük kısmı yürütebilen hastalardan oluşuyor.

Buraya kadar her şey normal ancak yataklı servisten yoğun bakıma çevrilen her katta 3 özel odanın kendisine ait tuvaleti var iken diğer 10 odada tuvalet yok . Servis ortasında bulunan ortak tuvalet kullanılıyordu ancak Covid yoğun bakıma çevrilince bu iki servis hastaların ortak tuvaleti kullanmasına başhekimlikçe izin verilmediği ileri sürülüyor. Hatta hastalara tuvaletlerini bezlerine yapmaları ve hemşire ile yardımcı sağlık personelince hastaların alt bezlerinin temizlenmesi istenmesi iddiası doğru ise bu durum çok vahim bir hadise.

Yatalak hasta için bu durum kabul edilebilir ancak ayakta dolaşabilen bir kişiye tuvaletini altına yap demek ne kadar onur kırıcı ve zor bir durum olduğu ortada.

Lazımlık bile yok

Esas skandal ise şu iddia ki inşallah doğru değildir. Lazımlıklı sandalye alınması için defalarca doktorlar ve çalışanlar talepte bulunmasına rağmen bu alımın yapılmaması iddiasının gerçek olmamasını ve başhekimin de bu lazımlıklı sandalyeyi aldığını umut ediyoruz. Eğer halen bu lazımlıklı sandalyeyi başhekim Atilla Gürgen alamadı ise biz gazete olarak lazımlıklı sandalyenin alınması için yardımcı olabileceğimizi belirtmek isteriz.

Hayat Gazetesi