Sağlık Bakanlığının genelgesiyle kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, “Sağlık bakanlığı bu toplu sözleşmeyi kendi rızasıyla imzaladığı halde hem de akabinde de çıkardığı genelge ile yok sayıyor. Gece çalışması toplu sözleşmede kazanılmış bir haktır. 81 ilde yayınladıkları genelge ile çalışma sistemini üçlü vardiya sistemine çevirmeleri, zaten zor olan işçinin çalışma sistemini iyi ve zorlaştırmıştır” denildi. İşçilerin haklarını grev ve eylemler sayesinde kazandığı belirtilen açıklamada, bu konuda mücadeleye devam edecekleri vurgulandı. 

YILDIRIM KAYA: SİZ ALKIŞ DEĞİL ALIN TERİNİN KARŞILIĞINI İSTİYORSUNUZ

Sağlık emekçilerinin yaptıkları basın açıklamasına katılarak destek veren CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Pandemi süreci içerisinde biz balkonlarda sağlıkçıları alkışladık ama siz belli ki alkış istemiyorsunuz, siz alın terinin karşılığını istiyorsunuz, insanca çalışma koşulları istiyorsunuz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenen CHP’li Kaya, “Yapılan yanlış uygulamadan derhal dönülmelidir. Bir düzenleme yapılacaksa sağlık emekçilerinin lehine yapılmalıdır” diye konuştu. CHP’li Kaya şöyle konuştu:


4D Sürekli İşçi Ekim Ayı Seyyanen Zamlı Maaş Bordrosu Çıktı! -TIKLAYIN


"SENDİKALAR DA SARI SENDİKA OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYOR"

“Taşeron işçi çalıştırmaya devam ediliyor, bir arkadaşımız şöyle seslenmiş 'Ne siz efendi ne biz köleyiz' diye, siz efendisiniz, işçiler, üretenler efendidir. Ama parlamentoda tuzu kuru olanlar efendi olamaz. Biz sizlerin düşüncesinin kölesiyiz. Eğer sizler çocuğunuzun geleceğinin garanti altına alamıyorsanız, sizin çalışma koşullarınız insanca yaşam koşullarına uygun değilse bu mücadeleyi elbette sendikalarla birlikte yürütmelisiniz. Ama görünen o ki sendikalar da sarı sendika olma yolunda hızla ilerliyorlar. 

"SESİNİZİ TBMM'YE TAŞIYACAĞIM"

Size sözüm olsun ki sizin sesinizi TBMM’ye her koşulda taşıyacağım. Haklarınız alınacak. Pandemi süreci içerisinde biz balkonlarda sağlıkçıları alkışladık ama siz belli ki alkış istemiyorsunuz, siz alın terinin karşılığını istiyorsunuz, insanca çalışma koşulları istiyorsunuz. İşte biz de bunları size vermek için en kısa zamanda parlamentoda sayımız yetmez ise sandık gelecek bu devran değişecek, işçiler emekçiler haklarını mutlaka halkın iktidarında alacak diyor, hepinize saygılar sunuyorum.”