Anadolu Üniversitesi memurlar.net'te yer alan "Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavında Skandal: Sınav Soruları Whatsapp'da Dolaşıyor" başlıklı haberle ilgili bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı görevde yükselme sınav sorularının, Anadolu Üniversitesinin yayımı öncesinde paylaşıldığına dair iddiların doğru olmadığı belirtildi.

Sayın İlgili,
Web sitenizde yayınlanan ve Üniversitemiz organizasyonunda gerçekleştirilen T.C. Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı ile ilgili çeşitli iddiaların yer aldığı haberinize ilişkin cevap ve düzelteme hakkımızı kullanmak üzere yayınlanmasını talep ettiğimiz metni iletiyorum. 
İlginiz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
CEVAP VE DÜZELTME METNİ

https://www.saglikpersonelihaber.net/gundem/gorevde-yukselme-ve-unvan-degisikligi-sinavinda-skandal-sinav-h10063.html sitesinde 06.10.2020 tarihinde yayınlanan “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavında Skandal: Sınav Soruları Whatsapp'da Dolaşıyor” başlıklı gerçek dışı bilgiler içeren habere ilişkin cevap ve düzeltme metnidir.

04.10.2020 tarihinde Anadolu Üniversitesi tarafından organizasyonu gerçekleştirilen T.C. Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’na ait “Tıbbi Sekreter unvanındaki sınav sorularının yayınlanmadan önce WhatsApp gruplarında dolaştığı” iddiası yanlıştır. Sınava ait sorular ve cevapları, sınav yönetmeliği gereğince, sınav gerçekleştikten bir gün sonra yayınlanmıştır. Yapılan teknik incelemede; bu asılsız iddianın kaynağı olan kişinin, tüm adayların erişimine açık soruları indirdikten sonra kamuoyunu yanıltacak şekilde paylaştığı tespit edilmiştir. İlgili kişi hakkında suç duyurusunda bulunularak, yasal işlem başlatılmıştır. Hiçbir kanıta dayanmadan yayınlanan haberin, sınav sürecinde görev alan kişileri zan altında bıraktığı gibi sınava giren adayları da yanıltacak nitelikte olduğu açıktır.
Bu gerekçeler doğrultusunda söz konusu iddialara itibar edilmemesi gerektiği, sınava giren tüm adaylar ve kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.
Anadolu Üniversitesi