Türkiye'nin en zengin iş insanlarından biri olan İstanbul Sanayi Odası'nın değerlendirmelerine göre ilk 10'da yer alan ve aynı zamanda Forum AVM'lerde yatırımları bulunan Erman Ilıcak'ın Gaziantep Şehir Hastanesi'nin ortağı olduğu ifade edildi. Ilıcak'ın, hastanede çalışan yaklaşık 3000 kişinin profesör, doktor, hemşire ve ebelerin maaşlarının yüksek olduğunu ancak temizlik, danışmanlık, tıbbi sekreterlerin asgari ücret olan 11.400 TL ile yetinmeye zorlandıklarını dile getirdiler.

Sıfır Araç Kampanyaları Bitiyor, İkinci El Pazarı Hareketleniyor! Sıfır Araç Kampanyaları Bitiyor, İkinci El Pazarı Hareketleniyor!

İşçiler, Ilıcak'ın bu duruma duyarsız kaldığını belirterek, "Sayın Erman Ilıcak, bizim gibi Anadolu şehrinde doğmuş, aslen Malatyalı bir iş insanıdır. Anadolu'nun bağrından çıkma olarak bizim zorluklarımızı, maaşlarımızla nasıl geçinemeye çalıştığımızı anlaması gerektiğini düşünüyoruz. Gaziantep Şehir Hastanesi'nde çalışan 500 ile 1500 arasındaki işçilerin çoğunun evleri uzak, kiralar yüksek. Bu ücretle geçinmek imkansız. Ücretlerimizin Gaziantep'te çalışan fabrika işçisinin maaşı olan 16-17 bin TL seviyelerine çıkartılmasını talep ediyoruz," şeklinde açıklamada bulundular.