Hastanenin Acil Servis Müdürü Marc Blancher, psikiyatri ve geriatri gibi bazı servislerde artık hasta kabul edilmediğini ifade ederken, son iki yılda yeterli sağlık hizmeti alamayan birçok hasta hayatını kaybetti. Fransa'da hastanelerdeki sağlık krizi giderek büyüyor.

Hastanenin Acil Servis Müdürü Marc Blancher, yatak krizinin uzun süredir devam ettiğini ve hastanede felaket durumu yaşandığını belirtti. Blancher, kriz nedeniyle psikiyatri ve geriatri gibi bazı servislerin hasta kabul etmediğini, bu durumun birçok hastanın yeterli sağlık hizmeti alamadığı için hayatını kaybetmesine neden olduğunu ifade etti.

Fransız basınına göre, aynı hastanede son bir ay içinde üç kişi yatak sırası beklerken hayatını kaybetti ve hastalardan birinin cesedi hastanenin tuvaletinde bulundu. Hastane sendikası son ölüm vakası üzerine Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Fransa'da Kovid-19 salgını nedeniyle yaşanan sağlık krizi, birçok sağlık çalışanının emekliye ayrılması ve bir kısmının aşırı yoğunluk nedeniyle başka sektörlere yönelmesi nedeniyle ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Özellikle yaşlı nüfusun yoğun olduğu kırsal bölgelerde yatak kapasitesi ve personel sayısı yetersiz kalıyor, bu da birçok hastanın yeterli sağlık hizmeti alamamasına yol açıyor.