2024-2025 dönemi mali ve sosyal haklarının şekillendiği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri sürerken, ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, memurların taleplerine ilişkin görüşlerini yazılı bir açıklama ile paylaştı. Çelikus, devam eden görüşmelerde memur taleplerinin haklı olduğunu belirterek, memur maaşlarının büyük bir kısmının ev kirasına gittiğine dikkat çekti. "Memurlarımızın maaşının yarısına yakını ev kirasına harcanıyor" diyen Çelikus, yapılan araştırmalara göre memurların her ay bankalara bin TL ile 5 bin TL arasında kredi taksiti ödediğine işaret etti.

Çelikus, sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu durum, eğitim, giyim ve gıda masraflarıyla birleşince memur kesiminde geçinecek para kalmıyor. Memurlarımızın yaşadığı bu sıkıntıları göz önünde bulundurarak, taleplerine destek vermekten mutluluk duyuyoruz."

Memurların ekonomik sıkıntılarının, kamu toplu sözleşme görüşmelerinde de dile getirilmesi ve çözüm arayışlarının sürdürülmesi, ülkenin çalışan kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir mesele olarak öne çıkıyor.

“BEKLENTİMİZ, MEMURLARA HAK ETTİĞİ ZAM ORANININ VERİLMESİ”

Esnaf ve sanatkârların gelir kaynaklarının başında memur, işçi, emekli ve çiftçinin bulunduğuna dikkat çeken Çelikus, bu kesimin sıkıntıya girmesinin herkesi etkilediğini belirterek, “Üst gelir grubundaki kesimlerin esnaflardan alışverişi yok denecek kadar azdır. Hükümetimizden talebimiz, devam eden toplu görüşmelerde sendikaların önerilerini dikkate alması ve memurlara hak ettiği zam oranını vermesidir. ESDER, tıpkı Yeşilçam filmlerinde olduğu gibi memuru ay başlarında sokak girişinde beklemeyecek, hak arama mücadelelerinde memura her türlü desteği vermeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Mehmet Fahri ÖZKAN / Milli Gazete