Yoğun bakım ünitesinde çalışan sağlık personelinin sorunlarına duyarsız kalan ve 3 dönemdir aynı kurumda Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü görevini yürüten eski askeri personel olan Müdür, adalet ve liyakati yok saymakla suçlanıyor.

PERSONELİ RENCİDE EDEN MÜDÜR!

Eski askeri personel olması nedeniyle ayrımcılık yaptığı iddia edilen Müdür, birim sorumlusuna karşı tutumundan dolayı geçici görevle hastanede çalışan birim sorumlusu ebe'nin personelini zor durumda bıraktığı, bağırdığı, rencide ettiği ve çalışma huzurunu bozduğu dile getiriliyor.

SENDİKAL FAALİYETLERİ Mİ ENGELLİYOR?

Sendikal faaliyetler kapsamında yaşanan sorunların yetkili sendikaya iletilmesi sonrasında sendika yetkilileri ile birimde görevli sağlık personelleri arasında görüşmeler yapıldığı ancak Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü'nün 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'na rağmen sendikal faaliyetleri engellemeye çalıştığı iddia ediliyor.

Şehir Hastanesi’nde Ebe’ye Eline ‘Krem Sürüyor’ Cezası Şehir Hastanesi’nde Ebe’ye Eline ‘Krem Sürüyor’ Cezası

KANUN YOK SAYILDI, MOBBİNG UYGULANIYOR İDDİASI

Akıl almaz iddialar arasında, sendika yetkilileriyle görüşen sağlık çalışanına mobbing uygulandığı, sendika kanununun yok sayıldığı da bulunuyor. Müdürün sendika yetkilileriyle görüşmek istemediği, "Neden personelin sıkıntılarını bana getiriyorsunuz?" dediği ve bu nedenle Müdür Yardımcısı ile görüşmeye gidildiğinde ise sergilediği davranış ve tutumun bir sağlık yöneticisine yakışmadığı belirtiliyor.

TÜRKİ YÜZYILINDA PERSONELE MOBBİNG UYGULAYAN MÜDÜR MÜ?

Türkiye'nin yüzyılında vatandaşların canlarını emanet ettiği, covid-19 ve deprem gibi zorlu zamanlarda fedakarca hizmet veren sağlık personellerine bu davranışları reva gören Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, liyakat ve adalet temelli bir yönetimden uzak olduğu gerekçesiyle eleştiriliyor. Sağlık personelleri, yaşanan adaletsizliklerin giderilmesini talep ediyor.