Sağlık-Sen'den Tıp Öğrencilerine Büyük Destek: İlk Stetoskoplarını Dağıttı! Sağlık-Sen'den Tıp Öğrencilerine Büyük Destek: İlk Stetoskoplarını Dağıttı!

Hürriyet Sağlık-Sen daha önce entegre aile sağlığı merkezinde görev yapan aile hekimliği çalışanı üyesine mevzuat dışı yüklenen nöbetlerin iptali yönünde açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı alarak nöbetlerin iptalini yargı yoluyla sağlamıştı. Bu vesileyle mevzuat hükmü çerçevesinde nöbet listelerinin düzenlenmesi sağlanmıştır.

Hürriyet Sağlık-Sen iş bu davanın 2. kolu olan mevzuat hükmü dışında tutturulan nöbetlerin ücretlerinin de alınması için harekete geçmiştir. Entegre aile sağlığı merkezinde görev yapan aile hekimliği çalışanı Hürriyet Sağlık-Sen üyesi yıllardır yaşamış olduğu mağduriyeti noktaladıktan sonra şimdi de mevzuat hükmü dışında tutulan nöbet ücretlerinin ücretinin alınması için Hürriyet Sağlık-Sen ASM Komisyonu tarafından kapsamlı hazırlık yapılmıştır.

İlklerin sendikası olan Hürriyet Sağlık-Sen bu konuda da Türkiye'de öncü bir girişime imza atarak bu hususla ilgili olarak bu alanda ilk davayı açmıştır.

Hürriyet Sağlık-Sen kuruluğu günden bu yana üst üste elde ettiği hukukikazanımlarla adında söz ettirmeye devam ediyor.