Emine Pınar Furucu, 5 yıl önce Adana İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda çalışmaya başladı. Bu süre zarfında evlenen ve bir kız çocuğu dünyaya getiren Furucu, engeline rağmen hayatını cesaretle sürdürdü. Ancak hayatına yeni bir sayfa açmak için harekete geçtiğinde, karşısına engeller çıkmadı, aksine başarıya giden yolda ona destek olanlarla dolu bir yolculuğa çıktı.

Beş ay önce, oda arkadaşı olan karate antrenörü Enis Özkan'ın teşvikiyle para karateye başlayan Furucu, kısa sürede önemli bir mesafe katetti. Antrenörleri Enis Özkan ve Çiçek Yolcu'nun yanı sıra fizyoterapist Nurcan Yıldırım'ın da katkılarıyla, Furucu'nun performansı gittikçe yükseldi. Ve bu çaba, geçtiğimiz 27 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye Büyükler-Para Karate-Veteranlar-İşitme Engelliler Karate Şampiyonası'nda zirveye taşıdı.

Mesai arkadaşlarından sürpriz kutlama

Adana’ya dönen Emine Pınar Furucu’ya mesai arkadaşları sürpriz bir kutlama düzenledi. Kutlama sırasında Adana Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Ali Tanju Altunsu, çiçek taktim etti. Bu sırada konuşan Altunsu, Pınar’a her zaman destek olduklarını ve yeni başarılara ulaşacağına inandıklarını söyledi.

“Hedefim dünya şampiyonluğu”

İhlas Haber Ajansı’na konuşan serebral palsi hastası Emine Pınar Furucu ise hedefinin artık dünya şampiyonluğu olduğunu belirterek, “Bendeki ışığı aslında hocam fark etti. Böylelikle bu spora başlamış oldum. Spora başladığımda Türkiye derecesi elde edeceğim hiç aklımda yoktu, hocalarımda sağ olsun beni sürekli motive ettiler, ‘Sen şampiyonsun’ dediler. Tabi ben ilk başta bu ışığı kendimde fark edemedim, çalıştıkça ortaya çıktı. Şimdiki hedeflerimiz daha çok çalışıp dünya şampiyonasında 1’inci olmak” dedi.

“Başaramayacağımız hiçbir şey yok”

Engellilere hiçbir zaman moral ve motivasyonlarını kaybetmemelerini söyleyen Furucu, “İnsanların çoğu zaman kendini yetersiz hissettiği dönemleri oluyor. Kendimize güvendikten sonra ‘Engel fizikte değil zihinde’ dedikten sonra başaramayacağımız hiçbir şey yok. İster istemez benim sorunlarım da yaptığım bu sporda sıkıntı çıkardı fakat antrenmanlara daha sık geldikçe, pes etmedikçe bu sorunu aştık” ifadelerini kullandı.

“Daha fazla çalışacağız”

Antrenör Enis Özkan ise Pınar’daki ışığı fark ettiğini ve bu sebeple para karateye başlattığını belirterek, “6 ay içerisinde düzenli antrenmanlar ve programlar yaptık. İlk maçımızda Türkiye 2.’liği aldık. Artık uluslararası maçlarda derece almak istiyoruz. Bunun için de daha fazla çalışacağız” dedi.

Adana'nın gururu olan Emine Pınar Furucu'nun başarısı, sadece kendi azmiyle değil, aynı zamanda ona destek olanların yardımıyla da mümkün oldu. Bu hikaye, engellerin üstesinden gelmenin ve hayatta istediğimiz hedeflere ulaşmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Furucu'nun başarısı, engelli bireyler için bir ilham kaynağı olmaya devam ediyor.