Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı öğretmenlerin promosyon sözleşmesi güncelleme görüşmelerinde Halk Bankası ile herhangi bir anlaşma sağlanamaması üzerine sözleşmenin tek taraflı fesih edildiği duyuruldu.

Halkbank ile yapılan maaş promosyon sözleşmesinin değişen ekonomik koşullar nedeniyle güncellenmesi için yapılan görüşmelerden herhangi bir sonuç çıkmadı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü 20 Eylül 2022 Salı itibari ile sözleşme ve şartname esasları çerçevesinde banka ile yapılan protokolün tek taraflı olarak fesih edildiğini duyurdu.

Bankayla yapılan görüşmelerde 4550 TL’lik güncelleme teklifinin gelmesi üzerine teklifi görüşen Milli Eğitim Müdürlüğü Komisyonu sözleşme ve şartname esasları çerçevesinde sözleşmeyi tek taraflı fesih etme kararı aldı.

Promosyon sözleşmesini fesih edilmesi ile ilgili Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök yaptığı açıklamada, “40 BİN TL, 50 BİN TL ve üzeri verecek bankalar var diyen kardeşlerimizin de yeni yapılacak ihaleye bu bankaları getirmeleri noktasında çağrıda bulunuyorum” dedi.