EKİP üzerinden sağlık çalışanları, özlük işlemlerini kolayca yürütebilecekleri gibi özel sağlık tesislerinin ruhsatlandırma ve takip süreçlerini de bu platform üzerinden gerçekleştirebilecekler. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan bu yeni platform, bakanlığın merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarındaki birçok işlemi kapsıyor.

Sağlık Bakanlığı, EKİP'i hayata geçirerek sağlık çalışanları ve sağlık kuruluşlarının işlemlerini kolaylaştırmayı, tek çatı altında hızlı bir şekilde yürütebilecekler.Platformda, işe alım, atama, görevlendirme, nakil, yer değişikliği, emeklilik, özlük, maaş, sağlık personelinin hizmet puanı gibi birçok işlem yürütülebilecek.Ayrıca EKİP, özel sağlık tesislerinin ruhsatlandırma süreçleri, hekim kadroları, çalışan hekim bilgileri, personel ayrılış-başlayış işlemleri, sağlık kuruluşu mahal listeleri, sağlık kuruluşu donanımları, denetim işlemleri, faaliyet izin belgeleri gibi süreçlerin başvuru ve takip işlemlerini de sağlayacak.

Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı! Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı!

Sağlık çalışanları ve diğer yetkililer, takvim paylaşımı, metin, fotoğraf veya video ileti paylaşımı, interaktif eğitim, konu bazlı grup oluşturma ve gruplar üzerinden etkinlik duyurusu yapma, anket oluşturma, mesaj gönderme, kariyer bilgilerini paylaşma, sesli ve görüntülü görüşme gibi özellikleri kullanarak bir araya gelebilecekler.

Sağlık Bakanlığı çalışanları ve diplomaları tescil edilmiş sağlık çalışanları, kurumsal e-posta adresleri, e-imza veya e-Devlet şifreleriyle EKİP'e giriş yapabilecekler. Bu yeni teknolojik platform, sağlık sektöründeki iletişimi ve işlemleri daha etkili, hızlı ve şeffaf bir hale getirme hedefiyle kullanıma sunulmuştur.