Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Öcalan, hastanenin Anjiyografi ünitesinde ciddi usulsüzlükler yapıldığı iddiasında bulundu.

 Vurgun İddiaları ve Satış Skandalı

Öcalan, Anjiyografi ünitesinde görev yapan personel, tekniker ve bazı hekimlerin her hasta için kullanılmayan ve değeri en az 100 bin TL'yi bulan malzemeleri özel hastanelere ve yurt dışına sattıkları bilgisini paylaştı. Bu iddiaların, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen gizli bir soruşturmada doğrulandığını ve hastane deposunda bu malzemelerin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, soruşturma sonucunda Başhekim Yardımcısı’nın görevden alındığı ifade edildi.

 Mobbing ve Soruşturma Detayları

Öcalan, ifade vermek isteyen bazı sağlık çalışanlarının mobbinge maruz kaldığını iddia ederek, şunları sordu:

- **İddialar doğru mu?** Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Anjiyografi ünitesinde görev yapan personel, tekniker ve hekimlerin her hasta için kullanılmayan malzemeleri fatura ettikten sonra depodan çalarak özel hastanelere ve yurt dışına sattıkları iddiaları doğru mudur?

- **Soruşturma başlatıldı mı? Yolsuzluk iddiaları ile ilgili hastane çalışanları ve yöneticilere yönelik soruşturma başlatılmış mıdır? Kaç görevli, sağlık çalışanı ve yönetici hakkında soruşturma başlatılmıştır?

- **Başhekim Yardımcısı’nın durumu nedir?** Olayla ilgili görevden alınan başhekim yardımcısının görevden alınma kararının iptal edildiği iddiaları doğru mudur? Eğer doğruysa, bu iptal kararının gerekçesi nedir?

- **Bakanlık açıklama yapacak mı?** Bu olayla ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından basına ve kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılması planlanmakta mıdır? Ne zaman açıklama yapılması planlanmaktadır?