Konya’da 4 yıl önce öldürülen Metin ve Necla Büyükşen cinayetİ yıllar sonra ulusal basında gündemine gelerek aydınlatılmaya çalışılmıştı. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran cinayetle ilgili ana haber bültenleri günlerce bu olayı işlemişti.

Metin ve Necla Büyükşen çiftinin oğulları Dr. Osman Büyükşen cinayetle ilgili gözaltına alınan ve iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan A.B., hakkında twit atarak “bu itlerin bayramını kutlayan” tabirini kullanmıştı.

Dr. Osman Büyükşen’in tivitini alıntılayan yaklaşık 900 kişi hakkında A.B.’nin avukatı tarafından hakaret suçuna istinaden suç duyurusunda bulunulması üzerine 900 kişinin ifadeleri alınmaya başlandı.

Bunun üzerine harekete geçen Başdemir'in avukatı Osman Büyükşen ile bu tweeti alıntılayan kişiler hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Savcılıkça yürütülen soruşturma kapsamında bu tweeti paylaşan yaklaşık 900 kişi tespit edilmeye çalışılırken bazı kişilerde bulundukları illerdeki polis merkezlerine çağrılarak ifadeleri alındı.

Soruşturma bürosunun tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

'ÖZÜR FURYASI BAŞLADI'

Emniyette ifade veren kişiler, daha sonra sosyal medya hesaplarından Abdullah Başdemir hakkında özür furyası başlattı.

Osman Büyükşen'in ise twitter hesabını kapattığı görülüyor.