"Silahlı tehdit suçundan" açılan davanın kararında, Kuş'un acil serviste doktor ve sağlık personelini tehdit ettiği anları gösteren güvenlik kamerası görüntüleri de delil olarak sunuldu. Görüntülerde, hasta yakını Kuş'un, sağlık personeli ile yaşadığı tartışmanın ardından belindeki tabancayı çıkararak saldırmak istediği anlar net bir şekilde görülüyor. Güvenlik görevlileri, müdahale ederek olayın büyümesini engelliyor ve Kuş'u etkisiz hale getiriyor.

Duruşmada tutuklu yargılanan Kuş, olayın ardından yaptığı savunmada, doktor ve sağlık çalışanının üslubundan dolayı sinirlendiğini belirtip, silahı hiçbir kişiye doğrultmadığını savundu. Ancak, mahkeme Kuş'u sağlık personeline yönelik tehdit ve saldırı nedeniyle üst sınırdan cezalandırdı.

Kuş, davanın ilk duruşmasında yaptığı savunmada hata yaptığını belirterek, sağlık personelinden özür dileyip, helallik istedi. Ancak, doktor ve sağlık çalışanı Kuş'un cezalandırılmasını talep etti.

Ne Olmuştu?

Olay, 24 Ekim gecesi Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi acil servisinde meydana gelmişti. Rifat Kuş, yakınıyla birlikte geldiği hastanede doktor ve sağlık memuru ile yaşadığı tartışmanın ardından silahını çıkararak tehditler savurmuştu. Güvenlik görevlileri tarafından kontrol altına alınan Kuş, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

'UTANCIMDAN YÜZLERİNE BAKAMADIM'

2'nci duruşmaya çıkan tutuklu Rifat Kuş, savunmasında  akşam saatlerde  hastalandığını belirterek, cezaevinden hastaneye götürüldüğünü söyledi. Kuş, "Hastaneye acil servise gittim. Doktorların bana çok candan ve sıcak davrandığını görüp çok şaşırdım. Utancımdan yüzlerine bakamadım. Doktordan, özür diliyorum, hakkını helal etmesini istiyorum" söyledi. Kuş'un avukatı da ilk müdahalenin karşı taraftan geldiğini bu nedenle kendisini korumak için silahına davrandığını söyleyerek, beraatını istedi. Davaya müdahil olan Edirne Sağlık Müdürlüğü avukatı da sanığın cezalandırılmasını talep etti.

2024 Yılı Haziran Dönemi İller Arası Yer Değiştirme Kurası: Heyecan Dorukta 2024 Yılı Haziran Dönemi İller Arası Yer Değiştirme Kurası: Heyecan Dorukta

3 YIL 5 AY HAPİS, 6 YIL 4 AYA ÇIKTI

Mahkeme, Kuş'a önce "silahlı tehdit" suçundan 3 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın mahkemeyi etkilemeye yönelik şekli tutum ve davranışlarının dikkate alınmayacağı, pişmanlığını gösteren samimi davranışlarının bulunmadığı değerlendirildiğinden cezada indirim yapılmasına yer olmadığına, silahla tehdit suçu kamu veya özel sağlık kurumu ve kuruluşlarında görev yapan sağlık personeli (sağlıkçılar) ile yardımcı sağlık personeline karşı görevleri sebebiyle işlendiğinden 3359 sayılı kanunun 12'nci ek maddesi uyarınca yarı oranında artırıp, 5 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Ardından, Kuş'un eylemini birden fazla mağdura karşı aynı anda gerçekleştirdiği belirtilerek, katılan sayısını dikkate alarak verilen cezadan ilgili kanun maddeleri gereğince takdiren 1/4 oranında artırım yapılarak 6 yıl 4 ay 26 gün hapis cezasına çarptırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verildi.