Doğal gaz faturalarında yapılan indirim kararı Resmi Gazete'de yayımlandı ve vatandaşlara yıllık tam 1.800 TL tasarruf imkanı sunacak.

Cumhurbaşkanı Kararnamesi'ne göre, doğal gaz tedarikini dağıtım şirketlerinden alan konut, ibadethane ve cemevi aboneleri bir ay boyunca ücret ödemeyecek ve 25 metreküpe denk gelen bedelin bir yıl boyunca ücretsiz olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz,

Bedava doğal gaz ve sonrasında yapılacak indirim ile ilgili vatandaşlarımızın herhangi bir tereddüdü olmasın. Usul ve esasları belirledik. Dağıtım şirketleri ile görüştük, gerekli yazıyı gönderdik ve hiçbir tüketicimizin hakkı zayi olmayacak. Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve vatandaşlarımıza iade edilecek. Ön ödemeli sayaç kullanıcıları da uygulamadan yararlanacak. Bir aylık tüketimi tespit edilecek ve akabindeki ay o miktarda doğal gaz vatandaşlarımızın kartına ücretsiz yüklenecek"

BOTAŞ HAZIRDA BEKLİYOR"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerli doğalgazın karada yakılması işleminin tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı. Dönmez,

Yaklaşık 2-3 haftalık bir işimiz kalmıştı. O da mayısın ilk yarısına denk geliyor. Önümüzdeki günlerde yerli gazımızı sisteme vermiş olacağız. BOTAŞ o bölgede doğal gaz ölçüm istasyonunu çok önceden tamamlamıştı. Sakarya Gaz Sahası Kara İşleme Tesisi'nde işlem bittikten sonra direkt olarak ulusal sisteme vermek için BOTAŞ hazırda bekliyor

Yerli gazın kullanılması ile birlikte, ülkemizin doğalgaz ihtiyacının önemli bir kısmının yerli kaynaklardan karşılanacağı ve bu sayede dışa bağımlılığın azaltılacağı belirtiliyor. Bakan Dönmez, yerli gazın kullanımının hem ülke ekonomisine hem de enerji güvenliğine olumlu katkı sağlayacağını vurguladı.

Doğalgaz faturaları gelmeye başladı: Faturanız Devlet tarafından karşılanmıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği ücretsiz doğalgaz uygulaması başladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, doğalgaz faturalarının devlet tarafından karşılandığı belirtildi.

dogalgaz-ucretsiz