Bakan Koca, etkinlik sırasında yaptığı konuşma sırasında salondan yükselen bir sesle dikkat çekildi. Hataylı bir depremzede olan baba, Bakan Koca'ya seslenerek, oğlunun tıp fakültesi kazandığını ve genç Yasin'in Kırşehir Ahi Evren Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim aldığını dile getirdi.

Gururlu baba, "Oğluma dedim ki sayın bakanım gibi bir doktor olacaksın. Sizin elinizi öpmek istedi ama utandığından dışarı çıktı" şeklinde konuştu. Bu dokunaklı anın ardından Bakan Koca, genç Yasin ile babasını sahneye davet ederek yakından tanıştı. Genç Yasin'in başarısını takdir eden Bakan Koca, "Bu sizin örneğiniz. Sizin yerinizi dolduramaz ama..." ifadeleriyle duygusal bir paylaşımda bulundu.

Baba, oğlunun imam hatip lisesi mezunu olduğunu ve tıp fakültesine girmeyi başardığını ancak imkanlarının kısıtlı olduğunu anlattı. Bakan Koca ise genç Yasin'in hayat hikayesini ilgiyle dinleyerek, "Ben onunla ilgileneceğim" sözünü verdi.

Bakan Koca'nın ve Şulan ailesinin arasında yaşanan bu duygusal diyalog, salondan büyük alkış topladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2023 Şehir Buluşmaları etkinlikleri çerçevesinde Kırşehir'e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, depremzede ailenin hikayesiyle buluşarak genç Yasin'in tıp fakültesi kazanmasını gururla selamladı.