Türkiye, 14 Mayıs tarihinde bir seçimi daha tamamladı. Seçim gecesi CHP adına açıklama yapan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 81 ilde önde olduğunu ifade etmiş olsa da, sandık sonuçlarına göre Erdoğan'ın önde olduğu görüldü.

Gazeteci Fatih Altaylı da seçim gecesi CHP seçmenini aldatan gazetecilerden oldu. Fatih Altaylı, 14 Mayıs gecesi saat 22:50'de seçim sonuçları büyük oranda belli olmasına rağmen "Büyük bir ihtimalle Kılıçdaroğlu seçimi önde bitirecek. Net olmayan %50'yi aşıp aşamayacağı." şeklinde paylaşımda bulundu. Altaylı'nın 9 milyon görüntüleme alan bu paylaşımının o saatte doğru olmadığı Anadolu Ajansı verileriyle ortadaydı. Bir çok takipçisi Fatih Altaylı'ya sosyal medyadan tepki göstererek özür dilemesini talep etmesine rağmen Altaylı tepkileri görmezden geldi.

Kon TV yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tatlısu da "Şimdi oturup seni saygıyla nasıl dinleyeceğiz. Adam 3.000.000 (üç milyon) fark atıyor. Sen hala Kılıçdaroğlu önde diyorsun. Kim izler öngörüsüz gazeteciyi? Eee kitle müsait sen de haklısın." paylaşımında bulundu.

Reha Muhtar ise tepkisini "Bu Adam Gazeteci mi? Emin misiniz?.. Son Kararınız mı?.." şeklinde ifade etti.

Mehmet Batar ise "Sandıklar açıldıktan 4-5 saat sonra bile seçim sonucunu tahmin edemeyen adamlar gece gündüz siyasi analiz yapıyor Allah'ım öldürecek bu ülke beni" dedi.