Haziran, temmuz ve ağustos enflasyonuna dair yorumda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı bu 3 ayın toplam enflasyon oranının %20 civarında çıkmasını beklediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Enflasyonda Belirgin Düşüş Bekliyoruz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, A Haber canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, mevsimsel etkiler, politika tedbirleri ve baz etkisiyle birlikte özellikle yaz aylarında enflasyonda belirgin bir düşüş beklentisi içinde olduklarını ifade etti. Haziran, temmuz ve ağustos aylarını kapsayan üç aylık dönemde yüzde 20 civarında bir enflasyon düşüşü öngördüklerini belirtti.

İktidar 2 -  3 araba satışı ile kamu tasarrufu mu yapacak? İktidar 2 - 3 araba satışı ile kamu tasarrufu mu yapacak?

Temel öncelik enflasyon vurgusu

Programlarının temel önceliklerinden birinin enflasyonun düşürülmesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, enflasyonla mücadelede alınan sonuçların belirli bir zaman dilimi içinde görüleceğini söyledi. Aylık bazda enflasyon ivmesinde düşüş yaşandığını ve bunun devamını beklediklerini dile getiren Yılmaz, özellikle mevsimsel etkilerin, politika tedbirlerinin ve baz etkisinin yaz aylarında belirgin bir enflasyon düşüşüne katkı sağlayacağını belirtti.

Yılmaz, mayıs ayına kadar geçmiş yıllara dayanan baz etkisinin enflasyonu etkileyeceğini ancak haziran ayı itibariyle düşüş trendinin başlayacağını ifade etti. Temmuz ve ağustos aylarında bu düşüş trendinin hızlanacağını ve yıl sonuna doğru daha belirgin hale geleceğini öngördü. Ayrıca, 2025 yılında enflasyonun yüzde 20'nin altına inmesini, 2026 yılında ise tek haneli rakamlara gerilemesini beklediklerini ve bu doğrultuda adım adım bir programı hayata geçirdiklerini belirtti.