Bu ihtiyacı karşılamak için ülke, yeni bir rotaya yönelerek Brezilya'daki işsiz hemşirelerle işbirliği yapmayı planlıyor.

HAREKETE GEÇTİLER

Almanya, uzun bir süredir karşılayamadığı hemşirelik açığını gidermek için çözüm arayışına devam ediyor. Daha önce Türkiye ve Polonya gibi ülkelere yönelen ancak beklediği sonuçları elde edemeyen Almanya, yeni bir rota belirleyerek Brezilya'ya odaklandı. Almanya'nın Çalışma Bakanı Hubertus Heil ve Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Brezilya'da 2,5 milyon hemşirenin yaşadığı ve işsizlik oranının yüzde 10 olduğu bilinen bu ülkede temaslarda bulunacak.

AÇIK GİDEREK BÜYÜYOR

Almanya, hemşirelik alanındaki açığı kapatmak için bürokrasiyi azaltma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu çerçevede, aile birleşimini kolaylaştırma planları yapılmaktadır. Hasta Koruma Vakfı'nın verilerine göre, Almanya'daki hastanelerde çalışan 500 bin uzman hemşirenin önümüzdeki birkaç yıl içinde emekli olması beklenmektedir. Bu durum, hemşirelik alanındaki personel ihtiyacının artacağını göstermektedir.

Öte yandan, Almanya'da göçmen hemşirelerin yerel meslektaşlarına kıyasla daha düşük ücretlerle çalıştırılması eleştirilmektedir. Bu durumda, şartların eşitlenmesi ve adil bir çalışma ortamının sağlanması önem taşıyor.