Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, Bakan Yardımcılığı görevine başlamasının ardından memleketi Yozgat’a resmi olarak ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

A k Parti İl Teşkilatını ziyaret eden Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakan yardımcısı Ertuğrul soysal, "3600 ek gösterge konusunu da uhuletle suhuletle, güzel bir şekilde, adaletli bir şekilde çözeceğiz" dedi. Sosyal, 3600 ek gösterge çalışmasının Mayıs ayında TBMM'ye geleceğini belirterek, "beşinci ayda Meclis’e getirmeyi planlıyoruz altıncı ayda da inşallah kanun olarak çıkıp yürürlüğe konulacak" açıklamasında bulundu

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO KASIM AYINDA MECLİS'TE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, Toplu Sözleşme Masasında hazırlığının yapılacağı duyurulan sözleşmeli personele kadro verilmesi konusuna da değinerek "sözleşmeli personel mevzu var, malum sağlıkta, milli eğitim de belediyelerde vs belediyeler de dahil buna, onları kadroya alma işimiz var, inşallah onunla ilgili de bir ön hazırlığımız var" ifadelerini kullandı. 

KADEMELİ YAPMAK İSTİYORUZ

Sözleşmeli personele kadro konusunda kademeli yapmak istediklerini belirten Sosyal, "seçime kadar yani bu işleri hepsini bir arada yapıp çıkarmaktan ziyade üçer beşer ay arayla halledelim istiyoruz" dedi.  Sözleşmeli personele kadro çalışmasına Eylül ayında başlayacaklarını açıklayan Bakan Yardımcısı Sosyal, "Ekim, Kasım gibi oda meclise gelecek ve oda çıkacak" açıklamasında bulundu.


Çalışma Bakan Yardımcısından EYT Açıklaması: Sürprizimizi Bekleyin! - TIKLAYINIZ


ÇAKILI KADRO UYGULAMASI DEVAM EDECEK

Sözleşmeli personelin kadroya geçişinde haklarında herhangi bir değişiklik olup olmayacağı merak ediliyordu. Bakan Yardımcısı bu konuya da kısaca değinerek, çakılı kadro uygulamasının devam edeceğinin sinyalini verirken diğer tüm haklarını memuriyete döndereceğiz ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi