Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sendikalı işletmelere verilen Beyaz Bayrak Ödülleri'nin dağıtıldığı törene katıldı. Törende yaptığı konuşmada Bakan Bilgin, Beyaz Bayrak uygulamasının sendikal örgütlülüğe önemli katkılar sağlayacağını belirterek, işletmelerin devlet işlemlerinde avantajlı konuma geçeceğini ve sosyal güvenlik destek primine ilave 1 puan verileceğini ifade etti.

Bilgin, şunları söyledi:

Bunu sağlayan unsurlardan bir tanesi toplu iş sözleşmesi mekanizmasının fonksiyonelliğidir. Toplu iş sözleşme düzeni demokratik sistemlerin en önemli kurumudur ve Türkiye bunu uzun yıllardır tecrübe ediyor. Antidemokratik dönemler hariç bunu başarıyla uygulayan bir ülkeyiz ve bunu sürdürmekte kararlıyız."

“Bize nasip oldu”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, uzun yıllardır işçi ve işveren kesimiyle konuşulan Beyaz Bayrak uygulamasını hayata geçirme fırsatının kendilerine nasip olduğunu belirterek, bu konunun kendileri için önemli olduğunu söyledi. Bakan Bilgin,

Beyaz Bayrak, düzgün iş demektir. İşverenler, 'ben işimi düzgün yapıyorum' diyor. Bu iddia fevkalade önemli ve değerli. Ben bütün işletmelerin bu iddiaya sahip çıkmasını istiyorum. Biz bakanlık olarak, düzgün işletmelerle yolumuza devam etmek istiyoruz

dedi.

Kamu İşçileri Zam Görüşmeleri!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü hakkında açıklamalarda bulundu. 700 binden fazla kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği sözleşmeye TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile birlikte yaklaştıklarını belirten Bakan Bilgin, cuma günü bir kez daha ele alacaklarını ve uzlaşmaya yaklaştıklarını söyledi.