Gates, geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, yapay zeka teknolojisinin öğrenme sürecini kolaylaştıracağını ve öğrencilere daha fazla fırsat sunacağını belirtti. Yapay zeka destekli eğitimin, öğrencilere bireysel olarak öğrenme deneyimi sunabileceğini ve öğrencilerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilebileceğini söyledi.

Teknolojinin dünya genelinde eğitim sektöründe büyük bir potansiyeli olduğunu dile getiren Microsoft'un kurucusu Bill Gates, son zamanlarda yapay zeka öğretmenleri konusuna odaklandı.

San Diego'daki ASU+GSV Zirvesi'nde konuşan Gates, yapay zeka öğretmenlerinin insan öğretmenleri kadar maliyetli olmayacağını belirterek, bu uygulamanın tüm dünyadaki fırsat eşitsizliğine de son vereceğini açıkladı. Ayrıca, yapay zekanın "herhangi bir insanın yapabileceği kadar iyi bir öğretmen olacağını" söyledi ve teknolojinin 18 ay içinde büyük bir gelişme göstereceğine dair açıklamalarda bulundu.

Bill Gates'in bu öngörüleri, eğitim sektöründe önümüzdeki yıllarda yapay zeka teknolojilerinin kullanımının artacağına işaret ediyor.