AK Parti  İl Başkanı'ndan Hastane Başhekimine Baskın! Ortalık Karıştı! AK Parti İl Başkanı'ndan Hastane Başhekimine Baskın! Ortalık Karıştı!

Sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet eğilimi, sektörde çalışanları tükenmişlik noktasına getirdi.Son yaşanan olaylar, sadece fiziksel değil, aynı zamanda ruhsal yaralanmalara da neden oldu. Sağlık camiasında bu tür olaylara karşı etkili bir çözüm bulunamıyor ve sağlık çalışanları her geçen gün daha fazla risk altında bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı'nın "Beyaz Reform" adını verdiği dönemde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet sorununu çözmek ve çalışma şartlarını iyileştirmek amacıyla yapılan duyurular maalesef gerçekleşmedi. Beyaz Reform'un sözde kalması, sektördeki şiddetin daha da artmasına neden oldu.

Sağlıkta şiddetle başa çıkabilmek için sadece beyaz ya da gri prosedürler yeterli değil. Önleyici tedbirler, hızlı koruma mekanizmaları ve caydırıcı cezalar içeren etkili çözümlere ve politikalara acil ihtiyaç bulunuyor.

AYNI HIZDA CEZALANDIRMALI

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

- Futbolda yaşanan ve hepimizi derinden üzen hakeme şiddet olayında, tüm Türkiye ayağa kalktı. Hakemlerin maçlara çıkmama kararını bizler de destekledik. Yaşanan şiddet olayının hemen ardından, şiddeti uygulayan kulüp başkanına verilen ceza, yerinde ve caydırıcı nitelikte oldu. 5 yıl hak mahrumiyeti, üç yılı aşan ceza bakımından da sürekli hak mahrumiyeti ve para cezası.

- Bu olay, yanlışa yanlış denilebileceğini, yaptırım gücü yüksek cezalarla yeni şiddet olaylarının önüne geçilebileceğini gösterdi. Bizler, söz konusu futbol olduğu için değil, şiddet, şiddet olduğu  için sağlık çalışanlarının  çalışma güvenliğini ve can güvenliğini tehdit ettiği için aynı hızda cezalandırılmasını istiyoruz.

SAĞLIK HİZMETLERİNDEN MEN EDİLMELİ

Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan her bir bireyin sağlık hizmetlerinden süreli men edilmesini öneren Kandemir; şöyle devam etti:

"Halkımızın sağlığını koruyabilmek için önce kendi can güvenliğimizin sağlandığına emin olmamız gerekiyor. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızdan etkin bir yasanın çıkarılması için gerekli kurumları harekete geçirmesi çağrısında bulunarak,  ömrünü hastalarına adayan hekimlerimize ve sağlık profesyonellerine hak ettikleri değeri vereceklerine ve gereğini yapacaklarına inanıyoruz."