Toplantıda Başhekim Z.K.’nin “Bize karşı art niyetli olanın, kurnazlık düşünenin ümüğünü sıkarım!” ifadelerini kullandığı yönünde iddialar Lale Akasoy tarafından paylaşılmıştı. 

Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı! Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı!

Lale Akasoy Bursa İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde yaşananları yeniden köşesinden paylaştı.

Başhekim Dr. Z.K.’nin ertesi gün saat 16.00’da düzenlediği ikinci toplantıda çalışanlar, kendisinden özür beklediler. Ancak bu beklenti karşılanmadı. Sağlık personeli, “Mesainin bitmesi için gözümüz hep saatte. Mobbingler yüzünden mutlu değiliz. Her gün ‘Bugün kime ne olacak, kim üzülecek, kim sözlü tacize uğrayacak?’ diye bekliyoruz. Mutsuzuz, huzursuzuz motivasyonumuz yerlerde…” şeklinde ortak bir görüş belirtti.

İddialar ve Mahkeme Kararı

Ortaya atılan iddiaları kamuoyuna aktaran Akasoy, Yazılar yayınlandıktan sonra Başhekim K.’nın hızlı bir şekilde yazılara mahkeme kararıyla erişim engeli getirttiğini kaydetti. 

“İtiraz Edeceğim”

Akasoy, yazılarına getirilen erişim engeline hukuki yollardan itiraz edeceğini, bu süreçte kimsenin arkasında bir güç veya destek olmadan sadece onurumuzla mücadele edeceğini ifade etti. “Eğer Başhekim Kurtoğlu, bu kararları bizi susturmak, korkutmak veya yıldırmak için almışsa, bu durum oldukça üzücü.” Yorumunda bulundu.

Hastanede bazı personele yönelik baskıların devam ettiğini aktaran Akasoy, yazılarına yorum yapanların tespit edilerek baskı altına alınacağı yönünde iddiaların da olduğunu savundu. 

Başhekim Dr. Kurtoğlu’nun, “Canımı sıkarsanız canınızı sıkmam yakarım!” gibi ifadelerle personel üzerinde baskı kurmaya çalıştığını ileri sürdü.