Dr.İ., başhekimliğe ambulanslardaki arızayı bildirmek amacıyla gittiği sırada, başhekimin yanında çalışan sağlık personeli tarafından tehdit edildiğini belirtti.

Yaşanan olayın ardından sağlık durumu kötüleşen ve baygınlık geçiren Dr. İ., tedavi altına alındı. Can güvenliğinden endişe duyan Dr. İ., yaşanan olayların etkisiyle istifa etmeyi düşünüyor. Yaşananların şokunu üzerinden atamayan Dr. İ.'nin, can güvenliğine yönelik endişeleri nedeniyle istifa kararı almış olabileceği belirtiliyor.

Olayın detaylarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, hastane içindeki bu tür olaylar, sağlık personelinin çalışma koşulları ve güvenliği konusundaki sorunları bir kez daha gündeme getiriyor.

BAŞHEKİM MAKAMINDA TEHDİT EDİLDİ

Edinilen bilgilere göre, Karaman 112 de doktor olarak çalışan bir personel bugün başhekimliğinde Dr. İ'yi tehdit etti. Karaman'dan İstanbul'a Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesine 10 saati aşan bir yolculuk sonrası 9 yaşındaki doğuştan kalp hastası bir kız çocuğunu sağ salim teslim ettikten sonra ambulans hekimi görevi için ertesi gün 24 saat geçmeden ikinci bir nöbeti devralan Dr. İ, Başhekimliğe ambulanslarındaki arıza için gittiğinde başhekim huzurunda ilgili kuruluşta çalışan bir sağlık personelince başhekim makamında tehdit edildi.

Personelin "Siz benim hakkımda dedikodu yapıyormuşsunuz, hakkımda nasıl dedikodu yaparsınız, ben kaç senedir burada çalışıyorum benim elim kolum uzun" sözlerini sarfettiği iddia edildi.

Hekim olay sonrası görev yeri olan Millet Parkında çarpıntı ve baş dönmesi sonrası baygınlık geçirdi. Kendi çalıştığı ambulanslar ile acile getirilen hekimin tedavisi Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam ettiği bilgisi alındı.

Sağlık Bakanı Koca İstanbul’da Çalışma Toplantılarını Sürdürüyor Sağlık Bakanı Koca İstanbul’da Çalışma Toplantılarını Sürdürüyor

rttt-1