Şimşek, Financial Times'a verdiği röportajda, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni ekonomi politikalarına destek verdiğini açıkladı. "Doğru yoldayız. Güvenin geri döndüğüne dair güçlü kanıtlar var. Ancak hala zorlu bir süreçte olduğumuzun farkındayız" ifadelerini kullandı.

Şimşek, gelecek yılın ortalarına kadar enflasyonun "geçiş sürecinde" olacağını belirtti ve miktarsal sıkılaştırma tedbirleriyle birlikte finansal koşulların Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizinin öngörülen seviyesinden daha sıkı olduğunu dile getirdi. Bakan Şimşek, "Enflasyon beklentilerini sıfırlamak için güvene ihtiyacınız var" şeklinde konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik iyileşmenin sürdürülebilirliği için kararlı bir şekilde politika değişimine gitmeyi amaçladıklarını ve bu sürecin başarısı için toplumun sabırlı olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomik güvenini yeniden tesis etmek için atılan adımların, gelecekte daha sağlam bir ekonomik temel oluşturacağını ifade etti.