Emine Erdoğan’ın katılımıyla sergi ziyareti
Kemal Memişoğlu, Emine Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen ziyarette, “Kadın Eliyle Taşa İşlenen Şifa” adlı serginin gezildiğini belirtti. Serginin, sağlık ve kültür tarihine ışık tutan önemli bir çalışmayı gözler önüne serdiği ifade edildi.
Selçuklu’dan Osmanlı’ya uzanan şifa anlayışı
Memişoğlu paylaşımında, Selçuklu’dan Osmanlı’ya uzanan süreçte darüşşifaların mimarisine işlenen çiçek motifleri ve sembollerin, ecdadın sağlığa ne kadar ince ve bütüncül bir bakışla yaklaştığını gösterdiğini vurguladı. Bu motiflerin, sadece estetik değil aynı zamanda iyileştirici bir hafızayı temsil ettiğine dikkat çekti.
Kadınların sağlık mirasındaki rolü vurgulandı
Sergide, Gevher Nesibe Hatun’dan Bezm-i Âlem Valide Sultan’a uzanan güçlü kadın figürlerin sağlık alanına bıraktığı kalıcı izlerin ön plana çıktığını belirten Memişoğlu, şifanın, mimarinin ve estetiğin kadın eliyle köklü bir kültüre dönüştüğünü görmenin gurur verici olduğunu ifade etti.
“Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”
Sağlık Bakanı Memişoğlu, bu kıymetli mirası görünür kılan sergide emeği bulunan herkese teşekkür ederek, kültür ve sağlık tarihinin böylesi çalışmalarla gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptı.





