Bakanlıkta mevcut durumda temizlik görevlisi bir sürekli işçi saat başına fazla mesai ücreti olarak 154 TL alırken, Uzman Hekimler 64 TL, Pratisyen Hekimler 58 TL, Diş Tabipleri ve Eczacılar 51 TL, Hemşireler ise 37 TL ödeme alıyor.

Yaşanan bu adaletsizlikle ilgili sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin düzeltilmesi talebi ciddiye alınmazken yeniden Sağlık Bakanı olarak atanan Dr. Fahrettin Koca’nın bu konuda adım atmayacağı yönünde beklentiler çalışanları huzursuz ediyor.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın yeni görevi kapsamında sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerindeki adaletsizliğe göz yummaya devam edeceği söyleniyor. Sağlık çalışanları ise, mesleklerinin zorluklarını göz önünde bulundurarak, adil ve makul ücretlendirme talebinde bulunuyorlar.

Sağlık personelinin nöbet ücreti mağduriyeti çözüm bekliyor

  • Sürekli işçinin fazla mesai saati 154 TL
  • Uzman Hekim: 64 TL
  • Pratisyen Hekim: 58 TL
  • Diş Tabibi ve eczacı : 51 TL
  • Hemşire : 37 TL

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın, sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerindeki eşitsizliği düzeltmek için gerekli adımları neden atmadığı merak konusu olurken, sahada adalet ve motivasyonun sağlanması, çalışanların daha iyi bir çalışma ortamında hizmet vermelerine ve dolayısıyla toplumun sağlık hizmetlerinden daha iyi şekilde yararlanmasına katkı sağlayacağı unutulmamalıdır.