Hacettepe’de Pediatri uzmanlığını türlü zorluklar sonrasında tamamlayan bir hekimi anlatan sosyal medya kullanan hekim, küçücük kızının yüzünü dahi zor görerek Hacettepe pediatri uzmanlığını bitiren hekim arkadaşının yurt dışı deneyimini paylaştı. 

Bir Garip Açıklama: ‘Hasta Yakınlarına Hastane Personelinin Hatalı İşlemleri Tamamlatılıyor’ Bir Garip Açıklama: ‘Hasta Yakınlarına Hastane Personelinin Hatalı İşlemleri Tamamlatılıyor’

Türkiye’de görev yaptığı sırada tuttuğu nöbetleri anlatırken kendilerinin dahi fenalık geçirdiğini belirten hekim, arkadaşının Almanya’ya gittikten sonraki çalışma şeklini de paylaştı. 

Almanya’ya denkliğini alarak eşiyle beraber giden hekim arkadaşının Almanya’da 2 çocuk daha dünyaya getirdiğini de sözlerine ekledi. 

“Haftada 20 saat çalışıyorum”

3 çocuğuyla beraber Almanya’da yaşayan pediatri uzmanının, çocuklarını rahatça büyüterek yaşam sürdüğünü savunan hekim, bu durumu şöyle özetledi: Şu anda ana okuluna verdiği çocukları nedeniyle Praxisinde haftada 20 saat çalıştığını söyledi. 

“Rahat batıyor bana“

Türkiye’de tuttuğu 36 saatlik nöbetleri hatırlatan Almanya’da görevli hekim, burada haftada çalışma süresinin 20 saat olduğunu belirterek, Sağlık Bakanı Koca’ya ironi içeren bir cevap verdi. “Almanya’dan hemen dönmek istiyorum çünkü rahat batıyor bana”. 

Twitter Koca

Bakanı kimler yanıltıyor?

Diğer taraftan Sağlık Bakanı Koca’nın yaptığı yurt dışındaki hekimlerin Türkiye’ye dönmek istediğine dair açıklamasının hangi veriler ışığında yaptığı bilinmezken Bakanı kimlerin yanılttığı ise merak konusu oldu. Çünkü sahada özellikle pratisyen hekimler başta olmak üzere birçok doktor ve hemşirenin yurtdışına gitmek için dil kurslarına devam ettiği herkesin malumu.