Bakan Koca, "Randevu sadakat oranında önemli bir iyileşme gözlemledik. Şu anda, birkaç branş dışında, ileri tarihlere randevu alınması gerekmeksizin sorunlar çözülüyor" dedi.

Dün akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Koca, 'Onaylı Randevu' uygulamasına ilişkin detayları paylaştı. Vatandaşların gösterdiği uyum ve iş birliği için teşekkür eden Koca, İstanbul'un en kritik il olduğunu ve burada da randevu sorunlarının büyük ölçüde çözüldüğünü belirtti. Görüntüleme alanında kapasite kısıtlamaları olan yerler için de alınan tedbirlerin hayata geçtikçe rahatlama görüldüğünü ifade etti.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!" 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!"

Bakan Koca, bayramdan hemen sonra onaylı randevu döneminin ilk sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacaklarını ve yarının bugünden daha güzel olacağını söyledi.

 Sağlık Vadisi Projesi Başladı

Bakan Koca, 'Sağlık Vadisi Projesi' hakkında da bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle Türkiye Sağlık Vadisi'nin kurulduğunu belirten Koca, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın şirket kurulumuna yönelik gerekli adımları attığını söyledi.

Bilkent Şehir Hastanesi'nin yanındaki arazinin tahsis edilerek altyapı çalışmalarının başlayacağını ifade eden Bakan Koca, ilk etapta araştırma laboratuvarları ve akredite test laboratuvarlarının kurulacağını, Ar-Ge ve pilot üretimin yapılacağını belirtti. Bu projenin, biyoteknoloji alanında kalkınmanın ilk adımı olduğunu vurgulayan Koca, hayırlı olmasını diledi.