Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı! Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı!

Milletvekilleri Kayıhan Pala, Münip Kanko ve Murat Çan, sağlık sektöründe çeşitli branşlarda yaklaşık bir milyon çalışanın atanmayı beklediğine dikkat çekti. Bu grup içinde fizik tedavi teknikerleri, laborantlar, cerrahi anestezi teknikerleri, yoğun bakım hemşireleri, sağlık yöneticileri gibi farklı uzmanlık alanlarından sağlık personelleri bulunuyor.

Bakan Koca, meclis üyelerinin taleplerine cevap vererek, personel alımı için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. "Şimşeklerle yarışıyoruz" ifadesiyle, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile devam eden görüşmelere ve bütçe dengelerine vurgu yapan Koca, personel ve işçi alımı konusunda çok yakında somut adımların atılacağını müjdeledi. Sağlık Bakanlığı'nın, Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından personel ve işçi alımı sayılarını belirlemesi bekleniyor.

Koca, "Çalışmalarımız devam ediyor ve çok yakında açıklayacağız" diyerek, sektöre yönelik personel ihtiyacına dair çözümlerin netleşeceğini belirtti.