Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz “bir kefeye kiloları diğer kefeye daraları koyarsanız terazinin şakülü kayar” dedi.

Yılmaz, ayrıştırıcı iyileştirmelere dikkat çektiği açıklamasında Sağlık Bakanlığı bürokratlarının yönetmelik adaletsizliklerine dikkat çekti.

Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul. Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa; Yaşasın, kefenimin kefili karaborsa! Necip Fazıl Kısakürek Üstadın dediği gibi, bir kesimin gözetilmesi diğer kesimlerin gözardı edilmesi demektir.

Sağlık bakanlığı bürokratları mali işlemleri yönetmelikleri adaletsizlikleri barındırmakta, sağlıkta çalışma barışını lafta sağlamaktadır, çalışma barışı diye bir barışın olmadığı uygulamaları ile ortadadır.

Malî reform sil baştan yeniden yapılması, bugüne kadar yapılan onlarca düzenlemeler günü kurtarmak için yapıldığı, bir sonraki düzenlemenin öncesinden farksız olduğu, iyileştirmelerin çözüm olmadığını net bir şekilde söyleyebiliriz.

Örneğin;

İkinci bir basamak hastanede 4924 sözleşmeli kadro ile mutlu edilen 40 - 50 kişi, geride kalanlar ne halleri varsa görsünler mantiği haksızlıktır.

Çalışanların tamamının memnun olacağı iyileştirmeler birleştirici, azınlığın memnuniyeti ayrıştırıcıdır.