Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu

Ankara'da faaliyet gösteren Gülhane, Ankara, Sanatoryum, Yenimahalle, Dışkapı, Sami Ulus, Zübeyde Hanım Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Etlik ve Bilkent Şehir Hastaneleri, "hasta garantili" şehir hastanelerinin açılması sürecinde kapatılan veya boşaltılan merkezi hastaneler arasında yer alıyor. Bu durum, merkezi eğitim ve araştırma hastanelerinde yoğunluğa sebep olarak randevu almayı zorlaştırmaktadır.

12 Ocak tarihinde MHRS üzerinden yapılan kontrolde, kritik branşlarda yakın tarihe randevu bulunamadığı bildirildi.

Kulak burun boğaz branşında sekiz hastanede randevu bulunamazken Ankara EAH’dan en erken 24 Ocak’a randevu alınabildi. Göz hastalıklarında sekiz hastanede randevu bulunamadı. Dışkapı EAH’de en erken randevu tarihinin yine 24 Ocak olduğu görüldü. Kardiyolojide yedi hastanede randevu alınamazken Yenimahalle EAH’de ancak 25 Ocak’a randevu bulunabildi. Pediyatride sekiz hastanede randevu bulunamazken, sadece Bilkent Şehir Hastanesi’nden 15 Ocak’a tarih alınabildiği belirlendi. Genel cerrahide iki, ortopedide üç, ürolojide bir, deri ve zührevi hastalıklarda dört, göğüs hastalıklarında da iki hastanede boş randevu bulunamadı. Kadın hastalıkları ve doğum branşında hiç randevu bulunamadı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, yurttaşların sağlık hizmeti için merkezden taşraya göç ettiğine ya da özel hastaneleri tercih etmek zorunda kaldığına dikkat çekti.