Sanay, Alanya'nın sağlık hizmetlerindeki eksikliklere vurgu yaparak özellikle Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göz retina doktorunun bulunmamasının ciddi bir sorun olduğunu vurguladı. Kendisinin de Alanya'da göz doktoru bulunmaması sebebiyle İstanbul'a gitmek zorunda kaldığını ve bu süreçte her iki gözünde de nasır tespit edildiğini aktardı. Sanay, İstanbul'daki muayenenin ardından gereken ameliyatın 500 bin TL gibi yüksek bir maliyetle karşı karşıya olduğunu belirtti. Ancak bu miktarın çoğu insan için ödenebilir olmadığını dile getirdi.

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göz retina doktoru eksikliğinin bu tür sağlık sorunlarının çözümünü zorlaştırdığını belirterek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bu konuya dikkatini çekmesini ve sorunlarını duymasını istediklerini ifade etti. Alanya'da yaşayanların sağlık hizmetlerinden tam ve etkili bir şekilde yararlanabilmesi için hastaneye bir göz retina doktorunun atanmasını talep etti.

‘ ACİL DOKTOR İSTİYORUZ’

Konuya ilişkin Dim TV mikrofonlarına konuşan Sanay, “Alanya’nın sağlık konusunda çok eksikleri var. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göz ratina doktoru yok. Ben Alanya’da doktor olmadığı için İstanbul’a gittim. İki gözümde de nasır olduğunu tespit ettiler. Ameliyat için 500 bin TL istediler. Hiç kimse bu parayı bulamaz. Neden Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göz ratina doktoru yok? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sesimizi duymasını istiyoruz. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bir an önce göz ratina doktoru atamasını istiyoruz” dedi.