Bugün Aydın Devlet Hastanesi'ne gelen iki şahsın kendilerini denetimci olarak tanıtarak, hastane personelini dolandırdıkları ortaya çıktı. Skandal olayda personele, yakınlarınızı işe alacağız diyen dolandırıcıların mesai saati bitimine kadar hastanede başhekim ve müdürlerin eşliğinde dolaştıkları bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı'nda görevli olduğunu iddia eden M.A. öğle saatlerinde Aydın Devlet Hastanesi'ne geldi. Denetim gerçekleştireceğini söyleyen M.E. yetkililerle birlikte bazı birimleri gezdi. 


Sahte Bakanlık görevlisi hastane denetlemekten tutuklandı - TIKLAYINIZ


'Saha denetimi yapacağını' söyleyen kişiye, hastane güvnenlik personeli eşlik etti. Bazı birimleri gezen M.A., daha sonra hastaneden ayrıldı.

M.E.'nin durumundan şüphelenen hastane yetkilileri, yaşananları Aydın İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirdi. Yapılan incelemelerde M.E.'nin Sağlık Bakanlığı'nda çalışmadığı ve denetleme için herhangi bir yetkisi olmadığı ortaya çıktı.

Yaşananların ardından yetkililer, durumu polis ekiplerine bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Öte yandan daha önce bazı farklı illerde denetmen adı altında hastaneye giden bazı şüphelilerin hastane personelini dolandırdığı öğrenildi. Aydın Devlet Hastanesine giden kişinin muhtemel dolandırıcılık girişiminin ise güvenlik personelinin sürekli yanında olması nedeniyle yarıda kaldığı tahmin ediliyor.

Kaynak: (İSMAİL ÖRS / Aydın Kulis) 

Editör: Haber Merkezi