Akçakale Devlet Hastanesi, yoğun hasta akışı sebebiyle hem hastaların hem de sağlık çalışanlarının zorlu bir dönem geçirdiğini belirtti. Günlük 5 bin hasta sayısına ulaşan hastanede, bu hastaların 2 bini acil servise başvuruyor.

Akçakale'ye hizmet veren hastaneye, Ceylanpınar'a yakın köylerden, Harran ilçesinden ve Suriye'nin Akçakale'ye sınır ilçesi Tel Abyad'dan hastaların gelmesi, hastane üzerindeki yükü arttırıyor. Akçakale Devlet Hastanesi'nden bir yetkili, hastanenin bu artan yoğunluğu karşılamakta zorlandığını vurgulayarak durumu paylaştı.

Günlük 2 Bine Yakın Acil Hasta Geliyor!

Hastane yetkilisi, salgın hastalıkların arttığı bu dönemde Akçakale Devlet Hastanesi'nin ciddi bir hasta yoğunluğuyla karşı karşıya olduğunu açıkladı. Günlük 2 bine yakın acil hasta girişiyle karşılaştıklarını belirten yetkili, normal şartlarda bu rakamın bin olduğunu söyledi. Salgın etkisiyle Akçakale'nin yükünün arttığını ve mevcut kapasitenin yetersiz kaldığını dile getiren yetkili, hastanenin 64 dönüm arazi üzerine kurulu olmasına rağmen bu durumu karşılamakta zorlandıklarını ifade etti. Yetkili, "Bir şey yapılabilir mi? Yapılabilir ama şu an yapılamıyor. Harran'daki hastanenin yapımına başlandı, tamamlandığında rahatlayabiliriz" dedi.

İlçenin ihtiyaçlarına uygun bir hastane veya mevcut hastaneye ek yapılması gerektiğini vurgulayan yetkili, doktor sayısının yeterli olduğunu ancak mevcut durumda hasta yoğunluğunu karşılamakta zorlandıklarını belirtti.

‘YÜZLERCE HASTA SIRA BEKLİYORDU’

Akçakale'de çocuğunu hastaneye götüren Yasin Ay ise şunları aktardı: “Acile gittiğimizde iki doktor çalışıyordu, muayene sırasını bekleyen yüzlerce hasta vardı. Çocuğu doktora gösterebilmek için yüzlerce kişilik sırada bekledik.”

Sağlık Çalışanları Tepkili: Köpük Tabakta Sağlıksız Yemek! Sağlık Çalışanları Tepkili: Köpük Tabakta Sağlıksız Yemek!

Ay, hastane koşulların kötülüğünden bahsederek “Ben babası olarak çocuğumu muayene mi ettireceğim, hasta mı olacağım kaygısı yaşadım. O günden sonra hasta düştüm. Hastanede koşullar çok kötüydü. Yere düşenler, oturacak yer bulamayanlar… Dışarıda oturma yeri yok” diye konuştu.

Çözüm isteyen Ay, “Hastamızı öğlen götürüyorsak akşamı buluyor muayene olması ya da ertesi güne kalıyor. Acil bir durum olsa ne yapacağız? Ayrıca misafirhaneleri de kapalı. Depo olarak kullandığını duyduk. Hastanenin misafirhanesi neden depo olarak kullanılıyor? Hasta yakınları dışarıda yatmak ya da beklemek zorunda kalıyor” dedi.