Toplantıda ayrıca teşkilatlardaki son durum detaylı bir şekilde ele alınacak.

2 Büyükşehir ve 5 İl Başkanında Değişim

31 Mart yerel seçimleri sonrası ortaya çıkan değişim talebi ve iç muhasebe, MYK’nın ana gündem maddesi olacak.

 Bu kapsamda 2 büyükşehir ve 5 il başkanının görevden alınması bekleniyor. İlçe başkanları özelinde de çalışmalar yürütülüyor ve teşkilatlardaki mevcut durum detaylı bir şekilde değerlendirilecek.

Erdoğan’dan ‘Değişim’ Mesajları

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, seçim gecesi yaptığı balkon konuşmasında, “Milletimizin başta değişim ve yenilenme talebi olmak üzere sandık sonuçlarıyla bize ulaştırdığı beklentinin farkındayız” diyerek önemli bir özeleştiride bulunmuştu. Daha sonra yaptığı açıklamalarda ise, “Yeri ve zamanı geldiğinde; kırmadan, dökmeden, küstürmeden değişimi yapacağız” mesajı vererek, değişim sürecinin başlayacağını belirtmişti.

Tabandan Tavana Değişim

A Haber muhabiri İlter Yeşiltaş, AK Parti’deki değişim gündemli MYK toplantısının detaylarını paylaştı.

Yeşiltaş, “Başkan Recep Tayyip Erdoğan, tabandan tavana bir değişimle teşkilatları canlı tutmaya yönelik adımlar atacak. Pazartesi günü gerçekleşecek MYK toplantısında beklenen değişimin gerçekleşmesi muhtemel. Bu toplantı sonrası 2 büyükşehir başta olmak üzere en az 5 ilin il başkanının değişmesi bekleniyor” ifadelerini kullandı.

 Aynı gün bazı ilçe başkanları üzerinde de çalışma yapılacak ve atamalar tamamlanırsa duyurulacak.

Teşkilatlardaki Son Durum Masada

MYK toplantısında yerel seçimler sonrası ortaya çıkan tablo ve teşkilatlardaki son duruma ilişkin detaylı bir değerlendirme yapılacak. Bu değerlendirmeler sonucunda teşkilatların daha etkin çalışabilmesi için gerekli değişiklikler ve atamalar planlanacak.