Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, toplantıda genel başkan yardımcılarına özellikle seçim değerlendirmeleri konusunda ciddi tepkiler yöneltildi.

“Halktan Kopmuş Durumdayız”

Toplantıda söz alan partinin kurucuları ve eski milletvekilleri, seçim sonuçlarının sadece rakamlarla değerlendirilmesini eleştirdi. Bir katılımcı, “Böyle seçim değerlendirmesi olmaz. Biz halkın arasından çıkıp geldik ama şu anda halktan kopmuş durumdayız. Siz hiç öz eleştiri yapmadınız. Seçim yenilgisini rakamlarla geçiştiriyorsunuz. Bu sonuçta sizin hiç mi suçunuz yok? Üzerinize alınmıyorsunuz anlaşılan” şeklinde konuştu.

Vedat Bilgin’den Sert Eleştiriler

En sert eleştirilerden biri AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin’den geldi. Bilgin, “Bizi rakamlara boğdunuz. Böyle istişare mi olur? Madem burası bir aile toplantısı, her şeyi konuşacağız. Neden gerçek anlamda bir analiz yapılamıyor? Sizin konuşmalarınızdan çıkardığımız seçim sonuçlarında ekonomi yüzde 70 etkiliymiş. Geçin bunları. ‘Anket yaptık, bu çıktı’ diyorsunuz. Bütün sorumluluğu ekonomiye atıyorsunuz” dedi.

Efkan Ala’nın Yanıtı

Eleştirilere yanıt veren Genel Başkan Vekili Efkan Ala, “Seçimler için elimizden geleni yaptık. Biz burada sürekli oturmayacağız. Burada oluruz, olmayız. Bayrak yarışı olarak görüyoruz. Seçim sonuçlarında ekonomi de etkili oldu. Ama 5-6 alanda reform yapsaydık, daha farklı bir sonuç alırdık. Önümüzdeki süreçle ilgili 10 ayrı başlıkta reform yapacağız. Bunların her biri AK Parti’ye bir puan getirse 10 puan eder. Biz nasıl ki geçmişte bu adımları attık ve seçim kazandık, yine atarız, yine kazanırız” ifadelerini kullandı.

Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı! Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı!

Bakanlara ve Bürokrasiye Yönelik Eleştiriler

Toplantıda, bakanlar ve bürokrasiye yönelik de eleştiriler gündeme geldi. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, “Bürokrasi istiyor diye Meclis’te kanun çıkarıyoruz. Getirisine götürüsüne bakılmıyor. Böyle yasama çalışması olmaz. Bizim görevimiz bürokrasinin isteklerini yapmak olmamalı” şeklinde konuştu.

Milletvekillerinin Şikayetleri

Grup Başkan Vekili Leyla Şahin Usta, grup yönetimi olarak milletvekilleri ile yaptıkları istişare toplantılarından çıkan tespitleri anlattı. Usta, “Milletvekili arkadaşlarımızın en büyük şikayeti bakanlara, bakan yardımcılarına ve bürokratlara ulaşamamak oldu. Sadece iki arkadaşımız istisna. Enerji Bakanı’mız ve Adalet Bakan Yardımcımız Ramazan Can’a hiçbir eleştiri gelmedi” dedi.

Bu açıklama üzerine kampta bulunan Ramazan Can, katılımcılar tarafından alkışlandı.