AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelecek. MYK toplantısında, 31 Mart seçimlerinin ardından partinin geldiği nokta değerlendirilecek ve yeni bir yol haritası belirlenmesine katkı sağlanacak.

Bu çerçevede, Teşkilat Başkanlığı da, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı adayı olan tüm isimleri dinleyecek. Adaylar gruplar halinde dinlenecek ve seçim sürecinde yaşanan deneyimlerine ilişkin görüşleri alınacak. Salı günü gerçekleştirilecek MYK toplantısında, MYK üyelerinin kendi seçim bölgeleri için yaptıkları analizler masaya yatırılacak.

Yerel seçimlerin ardından ikinci kez gerçekleştirilecek olan MYK'da, önceki toplantıda gündeme gelen problemlerin çözümü üzerinde durulacak.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: 20 Bin Öğretmen Ataması Gerçekleştirilecek! Milli Eğitim Bakanı Tekin: 20 Bin Öğretmen Ataması Gerçekleştirilecek!

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bazı değişiklikler yapması bekleniyor. Seçim analizleri çerçevesinde, bazı il ve ilçe teşkilatlarında problemler yaşandığı görülüyor. Bazı illerde teşkilatların sahaya yeterince inmediği gözlemlenirken, adaylık düşünen il ve ilçe başkanlarının genel merkez tarafından önerilen adaylara beklenen desteği vermedikleri tespit edildi.

Yeni Şafak'ta yer alan haber analizine göre; Genel Merkez'de yapılan değerlendirmelere göre İç Anadolu bölgesindeki gençlerin yaklaşık yüzde 60'ı AK Parti'ye oy verme eğilimindeyken, deniz kenarlarında bu oranların elde edilememesi dikkat çekiyor. Bu durum, sahil bölgelerindeki gençlerin neden AK Parti'yi tercih etmedikleri konusunun da inceleneceği anlamına geliyor.