2018 yılında yayınlanan ve 696 KHK'nın 83. maddesinde yer alan düzenleme, farklı hizmet türlerini kapsayan sözleşmelerde "personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı" değerlendirmesi yapılmasını gerektiriyordu. Ancak, danışmanlık hizmetleri, hastane bilgi yönetim sistemi hizmetleri ve çağrı merkezi hizmetlerine ilişkin alımlar, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olarak kabul edilmiyordu.
Maalesef, bu düzenleme nedeniyle yüzde 70 işçilik maliyeti kısıtlaması, birçok taşeron personelin kadroya geçişini engelledi. Yıl boyunca sürekli ve süreklilik arz eden işlere ilişkin hizmet alımlarında, maliyetin en az yüzde 70'inin asgari işçilik maliyeti ve işçilik giderleriyle oluşması gerekiyordu. Bu durum, taşeron çalışanların hak kaybına ve mağduriyete yol açtı.
ESKİ BAKAN SAYIN VEDAT BİLGİN DEPREMDEN DOLAYI YETİŞMEDİ DEMİŞTİ.
Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Her bir dosyayı çözerek ilerliyoruz. Bu dosyaların birçoğunu çözdük. Önümüzde çözülecek dosyalar var. Mesela taşeron işçiler meselesi var, onu sonuçlandıramadık ama çözeceğiz. Önümüzdeki dönemde de biz varız. Bizim hükümetimiz çözecek. Sosyal devlet politikaları devam edecek Türkiye’de" ifadelerini kullanmıştı.
Kadro bekleyen taşeron işçiler, 14 Mayıs seçimleri öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat BİLGİN’in katıldığı bir TV programında, “Depremden dolayı taşeron düzenlemesi yetişmedi meclis açılır açılmaz bu sorunu çözeceğiz” dedi. Meclis açıldı ancak Sayın BİLGİN, Milletvekili olması nedeniyle görevi devretti. Seçim sonrası taşeron hakkında halen bir çalışma gündeme gelmedi.
TÜRK-İŞ BAŞKANI TALEPLERİMİZDEN YAPILMAYAN SADECE TAŞERON KALDI DEDİ.
Katıldığı TV programında TÜRK-İŞ Genel Başkanı Sayın Ergün ATALAY, taşerona kadroyu tekrar gündeme taşıdı. Kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro sorunun devam ettiğini belirten ATALAY, "Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu taşeron işçiler kaldı. Kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor." dedi.
SOSYAL MEDYADA NEREDEYSE HER GÜN ETKİNLİK DÜZENLENİYOR.
Sosyal medya platformlarında etkinlik düzenleyen işçiler yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor.
TBMM TATİLE GİRMESİ ERTELENDİ. MESAİ DEVAM EDİYOR.
1 Temmuz da tatile girmesi beklenen TBMM, mesaiye devam edecek. Bununla birlikte işçiler, taşerona kadro konusunun gündeme gelmesini, verilen sözleri hatırlatarak hakları olan kadrolarına kavuşmayı bekliyor.