Kulislere düşen iddialara göre Sağlık Bakanlığında yapılacak yeni atamalar, gönderilecek isimler ve yerinde bırakılacak bürokratların tamamının 31 Mart’tan sonraya ertelendi konuşuluyor.

USULSÜZLERİN ARAŞTIRILMASIDA SEÇİM SONRASINDA

Sağlık Bakanlığı üst bürokrasisinin Bakanlık koridorlarında konuştuklarına göre kamu hastanelerinde yapılan bazı usulsüzlüklerin araştırılması konusu dahi 31 Mart 2024 tarihinden sonraya ertelenmiş durumda.

İSTİSMARLAR ARTMIŞ DURUMDA

Kamu kurumlarında olduğu gibi Sağlık Bakanlığı’nda da adeta devletin malını sınırsız ve haksız bir şekilde kullananlar, istismar edenleri artık neredeyse bilmeyen yok.

İDARECİLER GÖRMEZDEN GELİYOR

İşin ilginç yanı bu tezgaha gözyumanların bazı yöneticiler ve idareciler tarafından görmezden gelindiğinde herkesin malumu.

Devlet hastanesinin 3 bölümü çıkan yangında kül oldu Devlet hastanesinin 3 bölümü çıkan yangında kül oldu

ABİLERE DOKUNULACAK MI?

Nöbetçi gazetede köşe yazısı yazan Lale Akasoy, sağlık kurumlarındaki tezgahları kuranların çoğunun arkasındaki destekçilere değinerek yapılan usulsüz işler duyulduğunda şikayete konu olan kişilerin, “abilerini” arayarak ilgili idareci ve yöneticinin aratıldığını yazdı.

"KAPATIN, GÖRMEZDEN GELİN"

“Abiler” olarak bilinen bu arkası sağlam kişiler idarecilere “kapatın, görmezden gelin” şeklinde talimatları vererek soruşturmaların önünü kapattığı ileri sürdü.