Uzman Tabip, Pratisyen hekim, Diş Tabibi, Eczacı gibi branş bazında Yüksek okul mezunu Sağlık personelleri ve Lise mezunu sağlık çalışanlarının yanında diğer branşlardaki tüm sağlık personellerinin 1 Temmuz  2023'den zamlı katsayılar üzerinden haber merkezimiz tarafından hesaplandı. Peki sağlık personelinin nöbet ücreti 2023 ne kadar?

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında bulunan sağlık tesislerinde görevli sağlık personellerinin Temmuz  2023 - Aralık  2023 - 6 aylık dönemine ait nöbet ücretleri hesaplanmıştır. 1 Temmuz  2023'den geçerli Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan %17,55 zam uygulanması ile oluşan katsayılara göre 2023 Temmuz ve Aralık dönemi nöbet ücretlerini yeniden hesapladık.

2023 Nöbet Ücretleri

Yapılan hesaplamada, Acil servis, yoğun bakım, diyaliz gibi özellikli birimlerle normal birimlerde tutulan nöbet ücret farkları ayrı ayrı gösterilmiştir.  Kesintisiz olarak en az 6 saat nöbet tutarak nöbet ücreti almaya hak kazanan sağlık personellerinin zamlı nöbet ücretleri gibi ayda maksimum kaç saat nöbet tutabilecekleri de değişkenlik gösteriyor. Aile sağlığı ve toplum merkezi çalışanları ayda maksimum 60 saat nöbet tutabilirken diğer kurumlarda çalışan personeller ayda maksimum 130 saate kadar nöbet tutabiliyor. Sağlık personeli saatlik nöbet ücretine dair bütün detaylar haberimizde…

Uzman Tabip, Pratisyen Tabip, Diş Tabibi, Eczacı, Yüksek okul mezunu sağlık personelleri, Lise mezunu sağlık çalışanları ile diğer tüm branşlar için hazırlanan Ocak 2023 döneminden itibaren geçerli zamlı nöbet ücretleri aşağıda çıkartılmıştır.

Sağlık Personeli Saatlik Nöbet Ücreti

1 Temmuz 2023'den geçerli olacak memur zam oranı TÜİK tarafından açıklanan aralık ayı enflasyon verilerinin ardından %17,55 zam doğdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'da yaptığı seçim vaadine göre sabit gelirlilerinin enflasyona ezdirilmeyeceği açıklaması gölgesinde kalan zamlı ücretler memurları ve sağlık personelini tatmin etmedi. Zam oranına göre oluşan katsayılara göre haber merkezimiz sağlık personeli saatlik nöbet ücreti hesabını yaptı. Sağlık personeli saatlik nöbet ücreti; personelin unvanına, hangi birimde çalıştığına göre değişiklik gösterebiliyor. Sağlık personelleri için 2023 yılı 1 Temmuz'dan  geçerli olacak saatlik nöbet ücreti 37,95 TL ile 85,38 TL arasında değişiyor.

 # Bu ve benzeri maaş, ek ödeme haberleri ile Sağlık Bakanlığı Resmi yazılarından habersiz kalmamak, gündemi takip etmek için buraya tıklayarak Whatsapp Haber Bültenimize Ücretsiz abone olabilir, gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz. Tıklayınız. 

saglik-personeli-zamli-nobet-ucretleri

 # Sözleşmeli Sağlık Personeli (3+1 ve 4B) Nöbet Ücretlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Uzman Doktor Nöbet Ücreti

Uzman doktor normal nöbet ücreti 150 gösterge puanı ile hesaplanmaktadır. Buna göre 2023 ikinci yarısında saatlik 75,90 TL nöbet ücreti alacak. Uzman doktor, şayet ameliyathanede nöbet tutarsa Riskli Birim saatlik nöbet ücreti 113,85  TL olacak.

Pratisyen Doktor Nöbet Ücreti

Pratisyen doktor, normal nöbet ücreti hesaplamasında 135 gösterge puanı kullanılmaktadır. 2023 yılı ikinci yarısı itibariyle saatlik NET 68,31 TL nöbet ücreti alacak. Ameliyathanede nöbet tutan pratisyen hekimin riskli birim nöbet ücreti ise saatlik NET 102,46  TL nöbet ücreti ödenecek.

Diş Doktoru Nöbet Ücreti

Diş doktorları için nöbet ücreti normal birimlerde saatlik NET 60,72 TL olarak hesaplanıyor. Ameliyathanede çalışan diş doktorları, saatlik NET 91,08 TL nöbet ücreti kazanıyor.

Eczacı Nöbet Ücreti

Eczacılar için nöbet ücreti 2023'ün ilk yarısında NET 60,72  TL kazanacak. 

Yüksekokul Mezunu Sağlık Personeli Nöbet Ücreti

Yüksekokul mezunu sağlık personelleri, 2023 ikinci yarısında saatlik NET 45,54 TL nöbet ücreti alıyor. Ameliyathanede görev alan yüksekokul mezunu (Lisans ve Önlisans mezunları) sağlık personelleri ise saatlik NET 68,31 TL nöbet ücreti kazanıyor.

Lise Mezunu Sağlık Personeli Nöbet Ücreti

Lise mezunu sağlık personelleri normal şartlarda saatlik NET 37,95 TL nöbet ücreti kazanırken ameliyathanede yada Acil Servis Birimiinde görev almaları durumunda bu ücret, saatlik NET 56,92 TL oluyor.

Şoför, VHKİ vb. Diğer Personel Nöbet Ücreti

Diğer personel olarak çalışan sağlık personellerinin 2023 yılı ilk döneminde saatlik nöbet ücreti NET 27,83 TL olarak hesaplanacak. Diğer personel, ameliyathanede yada Acil Servis Birimiinde görev alıyorsa saatlik nöbet ücreti 41,74  TL oluyor.

Hemşire Nöbet Parası 2023

Hemşire nöbet parası 2023 yılı ilk yarısında, gösterge puanı kuralına göre Lisans, Önlisans mezunu olması ile Lise (ilköğretim) mezunu olmasına göre farklılık değişiklik gösterir:

Lise mezunu bir hemşire normal nöbet ücreti olarak 75 gösterge rakamı ile NET 37,95 TL kazanacak. Aynı personelin ameliyathane, acil servis veya yoğun bakım da nöbet tutması durumunda NET 56,92 TL kazanacak. Personel, Ulusal Bayramlar veya Dini bayramlarda  nöbet tutarsa normal birim nöbet ücreti olarak NET 47,44  TL, Ameliyathane, Acil servis veya yoğun bakım da nöbet ücreti olarak saatlik NET 71,15 TL alacaklar.

Hemşire Nöbet Ücretleri 2023 

Yüksekokul mezunu ( Lisans - Önlisans mazunları ) bir hemşire normal nöbet ücreti olarak saatlik NET 45,54 TL alırken ameliyathanede nöbet tutması durumunda NET 68,31 TL kazanır. Personel, Ulusal Bayramlar veya Dini bayramlarda nöbet tutarsa saatlik NET 56,92 TL alır. Ulusal Bayramlar veya Dini bayramlarda Ameliyathane, Acil servis veya yoğun bakım gibi ÖZELLİKLİ BİRİMDE nöbet mesaisi yapması durumunda ise saatlik nöbet ücreti NET 85,38 TL olur.

Editör: Haber Merkezi