Genel Başkanlığını Özgür Yıldırım’ın yaptığı Biz Sağlık Sen Sendikası, Genel Sağlık İş Sendikası altında sendikal mücadeleye devam etme kararı aldığı öğrenildi.

Birleşmeyle ilgili Genel Sağlık İş Merkez Yönetim Kurulu bir açıklama yayınlayarak, ilke ve değerleri ışığında verdikleri emek mücadelesinde sendikalarıyla aynı hedefe aynı ideallerle koşan Biz Sağlık Sen sendikasıyla birleşme kararı alındı belirtildi.

Sendika açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

2020 tarihinde kurulan ve birçok ilde örgütlenerek mücadelesini sürdüren Biz Sağlık Sen (Bizim Sağlık Çalışanları Sosyal ve Hizmet Sendikası) ile görüşmelerimiz olumlu sonuçlanmıştır. Biz Sağlık Sen’in, Genel Sağlık-İş Sendikası Tüzel Kişiliğine ‘’katılması’’ suretiyle aynı hedefe yönelik olarak birlikte mücadele etme kararına varılmıştır. Genel Merkez Yönetim Kurullarınca verilen bu kararın ivedilikle hayata geçirilmesi için atılması gereken yasal adımların hazırlıklarına başlanmıştır.


Sendikalar Birleştik Diyor Ama Usulsüzlük İddiaları Var..


Bu süreçte sendikamız ilkeleri ve mücadele anlayışının aynı olduğu başka sendikalarla da görüşmelerimiz devam etmektedir. Genel Sağlık-İş olarak aramıza yeni katılan ve katılacak olan mücadele arkadaşlarımız ile sınıf bilinciyle emeğimize, ulus bilinciyle vatanımıza, yurttaş bilinciyle cumhuriyetimize sahip çıkmaya daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz.

Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz