İstanbul Bakırköy Adliyesi 4. İş Mahkemesine açılan davada, Biz Sağlık Sen sendikasının Yönetim kuruluna tedbiren yönetimden el çektirilmesi ve kayyım atanması talep edildi.

saglikpersoneliHABER:NET sitemize gönderilen yazıda şu açıklamaya yer verildi:

GENEL SAĞLIK İŞ SENDİKASI YÖNETİCİLERİNE VE USULSÜZ BİR SEKİLDE YÖNETİME SEÇİLEN EMEĞİ VE ALIN TERİ OLMAYAN MEVCUT BİZ SAĞLIK SEN BAŞKANINA...

Biz Sağlık Sen, 2020'de Kurucu Genel Başkan ve ekibi tarafından kurulmuştur. Kurucu Genel Başkan ve ekibi gece gündüz yeni kurdukları bu sendika için çalıştılar ter döktüler.

Usulsüz bir şekilde seçilen bu usulsüz seçim nedeni ile mevcut yönetime dava açılmış olup nihayi mahkeme kararı beklenmektedir.

4688 sayılı İlgili Sendika kanunu maddeleri ve sendika tüzüğüne aykırı bir şekilde yapılan seçimin iptali Mayıs ayı gibi karara bağlanması beklenmektedir. Mevcut yönetimin görevden el çektirilmesi için ayrıca hukuki girişim başlatılmıştır.

Son günlerde basına yansıyan haberlerde mevcut yönetimin Genel Sağlık İş sendikasına katılım kararı aldığı görülmektedir. Dava süreci devam ederken böyle bir kararın alınması hukukî değildir. Bu sürecin Genel Sağlık İş sendikası yöneticilerine izah edilmesine rağmen bu adımı devam ettirmeleri etik ve ahlaki değildir.

Mevcut yönetim istifa edip Genel Sağlık iş sendikasına katılım yapabilirler. Yıllarca emek ettiğimiz bu sendikanın tüzel kişiliğine son verilmesine asla izin vermeyeceğiz. Emeği ve alın teri olmayanların hazıra konmuş bir şekilde bu sendikayı başka bir sendika çatısı altına almalarına izin vermeyeceğiz. Kurucu Genel başkan ve teşkilatının bilgisi dışında yapılan bu etik dışı eyleme bir an önce son verilmelidir.

İki tarafında yıpranmaması adına basın açıklamamızı detaylandırmadan bu birleşmeden bir an önce vazgeçilmesini bekliyoruz.

Genel Sağlık İş sendikasını insanî vicdani ve ahlaki tutum sergilemeye davet ediyoruz..