Diğer taraftan mesleğe 19 yıl önce başlamış bir hemşirenin hala 17 bin TL gibi emekliliğe yansımayan bir maaş almasına karşın, yeni bir kamu işçisinin 24 bin TL'lik bir maaşla işe başlamasıyla tepkilere neden oldu.

Toplu halde geriye dönük 1 Ocak 2023 ile 14 Haziran 2023 arası dönem için 50 bin ile 70 bin arasında kamu işçisine ödeme yapılacağı biliniyor. Detaylı bordro dökümünü incelemek için tıklayınız.

TEMMUZ'DA 27 BİN TL OLACAK İDDİASI

Diğer yandan temmuz ayında %15 toplu sözleşme zammı + enflanyon farkı artışıyla beraber işçi ücretlerinin 27 bin liralara çıkması beklenirken memur hala 22 bin lira alabilecek mi sorusu tartışılıyor. Temmuz zam döneminde en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkarılması planlansa da, işçilere mevcut 22 bin TL'nin üzerine yüzde 15 + enflasyon farkı ilave edilerek işçilerin 27 bin TL bandına çıkması bekleniyor.

Bu durumda ise memurların 22 bin TL maaş alacağı belirtiliyor. Kamu çalışanları arasında bozulan ücret adaletsizliği sonrası düzenlemelerin tamamen kontrolsüz bir şekilde yapıldığı yönünde eleştirileri beraberinde getiriyor.

Kamu çalışanları arasındaki maaşlar konusundaki bu dengesizlik, çalışanlar arasında büyük bir rahatsızlık yaratmış durumda. Bu nedenle, hükümetin maaş düzenlemelerinde daha adil ve dengeleyici bir yaklaşım sergilemesi gerektiği vurgulanıyor. Kamu çalışanları, maaş adaletsizliğinin düzeltilmesi ve işlerin daha kontrollü bir şekilde ilerlemesi konusunda beklentilerini dile getiriyor.

Özet olarak, kamuda ücret adaletsizliğinde gelinen noktada kontrolün kaybolduğu kamu çalışanları arasında yaygın bir şekilde paylaşılan bir endişe olarak öne çıkıyor.