Hekim göçü konusunda elindeki verilerin Türk Tabipleri Birliği (TTB) verileri ile uyuşmadığını belirten Koca, "2022’de 1359 bizden isteyen ama 450 kişi yurt dışında çalışan, gerisi ülkede, emniyet bilgisiyle söylüyorum. 2023’te 1321, 401 kişi yurt dışına çıkmış görünüyor" şeklinde açıklama yaptı.

PARA SAYMA İŞARETİ!

Bir milletvekilinin hekimlerin neden yurt dışına göç ettiği sorusuna karşılık olarak ise Bakan Koca, eliyle para sayma işareti yaparak ilginç bir görselle yanıt verdi. Bu anın görüntüsü sosyal medyada hızla paylaşıldı.

Merkez Bankası Gıda Enflasyonu Geriledi Merkez Bankası Gıda Enflasyonu Geriledi

Bakan Koca'nın bu ilginç yanıtı, hekim göçü konusundaki TTB’nin verilerine dikkatleri çevirirken hekimlerden para sayma işaretine tepki sesleri yükseldi. 

TTB'DEN SERT AÇIKLAMA: 'UTANIYORUZ'

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlık bütçesi görüşülürken doktorların daha fazla kazanç için yurtdışına gittiği sözlerini eleştirdi.

TBB'nin yaptığı paylaşımda, Fahrettin Koca'nın doktorların ülkeyi terk etmeleri ilgili yapılan eleştirilerin ardından "Bizden dolayı değil" dedikten sonra para sayma işareti yaptığı anların videosuna yer verildi.

TTB'nin konuya ilişkin paylaşımında "Sağlıkta şiddetin ve hekim intiharlarının tırmandığı, umutsuzluğun ve geleceksizliğin derinleştiği, fakültelerde tıp kitaplarının yerini yabancı dil kitaplarının aldığı ülkemizde hekimlerin neden göç ettiğine ilişkin Sağlık Bakanı’nın 'analizi'… UTANIYORUZ!" sözlerine yer verildi.