CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, tasarruf tedbirleri kapsamında memur servislerinin kaldırılmasına karşı olduklarını belirtti. Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Akay, ekonomik zorluklardan kurtulmanın memur servislerine kısıtlama getirerek mümkün olamayacağını ifade etti.

Hemşirelerin ‘Ya Olmasaydık..’ Videosu Viral Oldu Hemşirelerin ‘Ya Olmasaydık..’ Videosu Viral Oldu

“Halkın haklarını geri mi almak istiyorsunuz?”

Akay, "Kamuda tasarruf yaparken, sadece halkın haklarını geri almak mı söz konusu?" şeklinde sorarak, memur servislerinin kaldırılmasının adil olup olmadığını sorguladı.

“Tasarruf edilecek o kadar konu var ki”

Hükümetin memurların haklarına sınırlama getirdiğini savunan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, "Buraya gelinceye kadar tasarruf edilecek o kadar konu var ki... Zaten memur zor şartlarda çalışıyor, servis araçlarına niye müdahale ediyorsunuz? Biz servis araçlarının kaldırılmasına karşıyız." şeklinde konuştu.

Usulsüz atamalara dikkat çekti

Akay, kamu bankaları yöneticilerinin liyakat sahibi olmadıkları halde akrabalarını veya kendilerine yakın kişileri yöneticisi bulundukları bankalara atadıklarını iddia etti. Konunun araştırılmasını talep eden Akay, "Binlerce işsiz mezun öğrenci işe girmek için sınavlara girerken, atanamayan yüz binlerce öğretmen varken, binlerce vatandaşımız hak ettiği halde mülakatta elenirken bu kişilerin usulsüzce atanmasına müsaade ediliyor.

Eş, dost ve akrabalarının da belirli makamlara atanması gerçekleşiyor. Bu usulsüzlük, aymazlık neden?" şeklinde konuştu.