Bugün itibarıyla Yunanistan'daki bazı devlet hastanelerinde, belirli bir ücret karşılığında mesai dışı rutin ameliyat yapılması uygulaması başladı. Ancak bu uygulama, bir grup doktor tarafından şiddetli bir şekilde protesto edildi. Yunan Adalet Bakanı Yorgos Floridis, Selanik'te Hekimler ve Diğer Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddete İlişkin Avrupa Farkındalık Günü etkinliği sırasında konuşma yaparken, içeri giren bir grup doktor ve sağlık çalışanı tarafından saldırıya uğradı. Grup, mesai dışı rutin ameliyat uygulamasına karşı olduklarını sloganlarla dile getirdi.

Doktorlar, Sağlık Bakanlığının bu uygulamayla Selanik hastanelerindeki uzun bekleme listelerine çözüm getiremeyeceğini ve maddi durumu iyi olanların yararına olduğunu vurguladılar. Mesai dışı ameliyat ücretlerinin 300 ile 2000 avro arasında değiştiği belirtilirken, bu ameliyatların Selanik'teki Papageorgiu, Agios Pavlos ve Ahepa, Atina'daki Genimata ve Dedeağaç ile Kavala hastanelerinde gerçekleştirileceği ifade edildi.

Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, mesai dışı ameliyatların başladığı Papageorgiu hastanesini ziyaret ettiğinde, bir kişi tarafından sözlü saldırıya uğradı. Protestocu kişi, "sağlık hizmetleri ticari bir ürün değil. Toplumun refahı ve sağlığı için sunulması gerek" şeklinde slogan attı. Bu olay, sağlık hizmetlerindeki ticarileşme tartışmalarını daha da alevlendirdi.