Personel alımının sınırlandırıldığı yönündeki haberler sonrası Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı açıklamada, kamuya eleman alınmayacak diye bir şey söz konusu olmadığını söyleyerek “bir sınır getirdiklerini, ne kadar eksildiyse o kadar istihdam yapılacağını ve bu sayıyı aşmamayı istediklerini” aktardı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamuya personel alımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bir televizyon programına katılan Yılmaz, "Kamuya eleman alınmayacak diye bir şey söz konusu değil, bir sınır getiriliyor. Ne kadar eksildiyse o kadar istihdam yapılacak. Bunu aşmamak istiyoruz" dedi.

800 Kişiye Yeni Meslek: Maaşlar 65 Bin TL’yi Buluyor! 800 Kişiye Yeni Meslek: Maaşlar 65 Bin TL’yi Buluyor!

Yılmaz, kamu sektöründe 5 milyonun üzerinde çalışan bulunduğunu ve personel harcamalarının sürekli bir maliyet oluşturduğunu belirtti. Kamu hizmetlerini aksatmadan belli bir dönem için böyle bir sınır getirildiğini, bu sayede günün ihtiyaçlarına göre planlama yapılacağını ifade etti.

Ayrıca, toplu taşıma konusunda kamu çalışanlarına destek sunulacağını belirten Yılmaz, "Şu an devam eden servisler süresi doluncaya kadar devam edecek. Toplu taşıma konusunda kamu çalışanlarına destek sunulacak" dedi.